Labākie 2016.gadā - Ko sagaidīt 2017. gadā ?

Edgars Platkovs

Ir pienācis laiks atskatīties uz aizvadīto gadu un noskaidrot 2016. gadā visvairāk pārdotos datoru modeļus. 2016 gada pārdotāko klēpjdatoru kroni nēsā Dell Latitude 7000 sērijas un Lenovo ThinkPad T-sērijas modeļi. Konkrēti Latitude E7470 un ThinkPad T460s. Šie modeļi ir visai dārgi, bet ļoti kvalitatīvi uzbūves un ilgmūžības ziņā.  Tas, ka liela daļa biznesa cilvēku izvēlas tieši šos modeļus,  pierāda to, ka mūsu klienti ir informēti par labiem un kvalitatīviem produktiem un izvēlas tieši šos kā savus ikdienas sabiedrotos IT vidē.

Dell Latitude E7470Lenovo ThinkPad T460s

Starp darbstacijām, visvairāk pārdotais dators bija Lenovo ThinkPad P50, kas pārsteidzoši nocēla kroni no iepriekšējos gados valdošās Dell Precision darbstaciju sērijas.

No ultrabook sērijas datoriem mēs esam redzējuši lielu pieprasījumu pēc Dell XPS 13 9350 gan no mājas gan no biznesa lietotājiem. Tie, kas jau nopirkuši kaut ko jaunu un atšķirīgu, varēja iepazīties ar Microsoft Surface un Lenovo ThinkPad X1 Yogas hibrīda datoriem.

Kāds, kas vēlas labu datoru, par pieņemamu cenu bez pretenzijām pret lietotu iekārtu, ThinkPad T-sērijas vecākās paaudzes ir joprojām cieņa - 2014. gadā mēs sākām ar T410, vēlāk T420 pieradīja sevi 2015-2016. gadā, un tagad jūs varat iegādāties T430 par to pašu cenu. Ja tikai visi jaunie datori būtu tikpat labi…

 

Mēs nevaram aizmirst pieminēt nepieredzēti lielu darbvirsmas datoru pārdošanu, proti, lielākā daļa biznesa patērētāju atraduši savu Dell Optiplex sērijas galddatoru.

 

2017. visvairāk gaidītie modeļi

Galvenais atslēgvārds nākotnes klēpjdatoriem ir 2-in-1, balstoties uz to ko mēs esam redzējuši no CES 2017 konferences - hibrīda datori tika ieviesti kā nākotnes standarts.


Konkurence Microsoft Surface produktiem 

Jau agrāk Microsoft ir veidojis interesantas ierīces, bet galu galā tas ir spējis radīt kaut ko patiešām labu - Surface Pro un Surface Book. Šīs ierīces ir labākās tajā klasē, bet konkurence ir liela, un mēs redzam, konkurentu piedāvājumu pieaugumu tajā pašā tirgū. Šogad mēs redzēsim saspringtu konkurenci 2-in1 iekārtu tirgū no DELL un Lenovo

 

Dell Latitude 5285 un 7285

Dell Latitude sērija ir galvenokārt biznesa klases klēpjdatori, taču Latitude 5285 ir radijis interesi arī mājas lietotājiem. Līdzīgi Surface Pro dizainam, pašreizējam modelim ir atbalsta kājā ekrānā aizmugurē, ko var izmantot, lai noturētu klēpjdatoru perfekti uz galda, planšetei var būt pievienota Clip-on klaviatūra. Esošai ierīcei ir pāris USB-C un vienu parastais USB ports. Kā arī tāpēc ka tas ir ar biznesa klases izcelsmi, pieejama iespēja papildus iegādāties 4G modemu, pirkstu nospiedumu lasītāju un ID karšu lasītāju.

 

Atšķirībā no iepriekšējās ierīces, Latitude 7285 savienojot ar klaviatūru ir daudz stingrāks, tādējādi tas rada daudz nopietnāka klēpjdatora iespaidu, nekā tas ir 5 sērijas analogam. Lai gan tastatūras dokam nav atsevišķa akumulatora, tas joprojām ir nepieciešams, lai izmantotu jauno bezvadu uzlādi. Bezvadu uzlādes paliktnis iegādajams kā atsevišķs produkts, bet neskatoties uz to, Latitude 7285 ir Dell vienīgais bezvadu uzlādes dators.

Lenovo Miix 720

Lenovo ar jauno produktu sēriju kā mērķi ir izvelējusies Microsoft Surface Pro 4, lai 2017. gadā radītu tam konkurenci ar savu lieljaudas 2-in-1 planšeti Miix 720. Pateicoties planšetdatora jaudai un izturībai, Lenovo sola, ka ar šo datoru jūs varat strādāt jebkur. 12 collu planšetdators ir aprīkots ar 7. paaudzes Intel procesoru, līdz 16GB RAM un līdz 1TB SSD. Arī  šim modelim ir atbalsta kaja aiz ekrāna, kas neļauj datora nokrist uz galda, kā arī to ir iespējams savienot ar clip-on tastatūru.


Dell XPS 13 vai Yoga?

Iepriekšējos gados par vienu no labākajiem Windows klēpjdatoriem kronētais Dell XPS 13 ir veicis nelielu uzlabojumu tā eņģēm un laidis klajā 2-in-1 XPS 13 hibrīdu. Pateicoties jaunievedumam, ekrānu var atvērt līdz 360 grādiem. Salīdzinājumā ar tā tiešo konkurentu Lenovo Yoga 260 klēpjdatoram, XPS priekšrocība ir tā plānais un svaigais dizains. No šī brīža, XPS 13 var nosaukt par vismazāko 13" hibrīda datora pasaulē. Attiecībā uz portu skaitu, šķiet, ka regulārais USB ir pilnībā aizstāts ar USB-C un Thunderpolt 3 portiem, turklāt pieejams microSD slots, DisplayPort un austiņu ligzda.

HP Elitebook x360

Arī Hewlett-Packard ir laidis klajā savu EliteBook X360 bizness klases hibrīdu. Jaunais EliteBook uzsver savu vienkāršo un monolīto dizainu , nedaudz līdzinoties Macbook Pro. Salīdzinot ar iepriekšējiem datoriem, HP ir uzstādītas 360 grādu eņģes, skārienjūtīgu displeju un biznesa klases cienīgas komponentes. Par akumulatora darbības laiku, HP sola kosmiskas 16,5 stundas, bet, lai par to pārliecinātos mums jāgaida precīzākas atsauksmes un testus.

 

Šis ir pirmais ieskats 2017. gadā. Protams redzēsim vēl daudzus pārsteigumus, par kuriem rakstīt nākotnē. Visi šie jaunumi nonāks arī pie mums birojā, tā ka droši nākotnē vari ieplānot kādu vizīti pie mums.

Par autoru
Edgars Platkovs