ThinkPad X1 Yoga - Par pasaulē labāko cenu ! Īsts jaungada pārsteigums!

Edgars Platkovs

Lenovo ThinkPad X1 Yoga

 

Palutini sevi ar labāko no ThinkPad saimes.

Nonākot īstajās rokās, tas kļūst par neaizvietojamu top klases darba zirgu !

 

 

 

 

LABĀKĀ CENA PASAULĒ - LATVIJĀ!

 

 

Informācijas avoti:

  • Lai korekti salīdzinātu, cenas norādītas bez PVN.

USA:http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/thinkpad/x-series/x1-yoga/#WARRANTY ; Cena: 1650eur + PVN

UK: www.amazon.co.uk  ; Cena: 1700eur + PVN

Vācija: www.amazon.de   ; Cena: 1650eur + PVN

Somija: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/43161/gtgmq/Lenovo-ThinkPad-X1-Yoga-14-kannettava-Win-10-Pro   ; Cena: 2000EUR


Latvija: 

Lenovo Thinkpad X1 Yoga Izpārdošana

Cens: 1249eur + KM.


Par cenu,

Tā var būt vai nebūt labākā cena pasaulē, bet ja tu plāno kaut ko tādu, kas nekur citur par tādu cenu nav pieejams, tas noteikti liksies saistoši darījumu medniekiem (deal hunters). Bet vai ThinkPad X1 Yoga tiešām ir praktisks produkts un vai tas atbilst savas augstās cenas līmenim ? 

 

Pārvērtīsim skaitļus vārdos:

ThinkPad sērijas dizains joprojām ir pilnībā melns un konservatīvs!

Daudzi Y-paaudzes cilvēki uzskata, ka tā ir 20 gadsimta eksemplāra kopija no muzeja, no kuras kaut kādu iemeslu dēļ X-paaudzes nav spējīgi atbrīvoties.


NB.ee pakkumine - Lenovo Yoga X1

 

X1 Yoga - slim, fit & trim!

Runā, ka 1/3 daļa no cilvēces ir aptaukojusies, un realitātē, tieši to mēs varam teikt arī par portatīvajiem datoriem. Ražotāji nepārtraukti cīnās par to lai aizvien labāku funkcionalitāti un veiktspēju ietilpinātu aizvien mazākos, plānākos, vieglākos korpusos vienlaicīgi nezaudējot ne jaudu, ne izturību. 

14-collas un tikai 1,3kg!

 Yoga X1 liek nobālēt daudziem mazu ekrāna izmēru portatīvajiem datoriem un pat konkurē ar labākajiem (piemēram pasaulē mazākais 13,3-collu portatīvais dators Dell XPS 13 9350 sver tikai 1,29kg).

LenovoThinkPad X1 ir viens no pasaulē vieglākajiem 14'' hibrīda datoriem tirgū !

 

Lenovo X1 Yoga kaal

14-collu hibrīda dators 2-in-1, kas sver tikai 1,3kg.

 


Ekrāns un tā īpašības

 

14-collu Lenovo ThinkPad Yoga X1 piedāvā divu veidu ekrānus. Modelis tiek aprīkots jau par standartu kļuvušo FHD 1920x1080 vai uz nākotni skatoties krietni piemērotāko WQHD 2560x1440 pikseļu skārienjūtīgu ekrānu ar matētu pārklājumu.

 

PS! Lenovo apgalvo, ka X1 Yoga ekrāns ir matēts, bet godīgi sakot, mēs to tomēr vairāk sauktu par viegli matētu. Ir vērts pieminēt, to ka konkurentu ražojumu ekrāni visi ir kā spoguļi, spīdīgi un gludi (konkurentiem vismaz spogulis vienmēr ir līdzi :) ). Tas galu galā X1 Yoga dod priekšrocības salīdzinājumā ar konkurentiem.

 

Labākā 3-in-1 tipa iekārta tirgū 

 

Ikviens noteikti ir dzirdējis, ka parasti universālās lietas, kuras it kā der visam, parasti neder nekam. Tiesa šeit mēdz būt arī izņēmumu, un Lenovo ThinkPad X1 Yoga ir viens no tiem.


1. Kā portatīvais dators X1 Yoga ir tuvu maksimāli labākajam. Līdz maksimuma gan tam pietrūkst baterijas darbības laika, piemēram Dell XPS 13 (kuram uz doto mirkli ir viena no labākajām baterijām tirgū) akumulators nodrošina par 3h vairāk kā X1 Yoga (5-6h). Papildus tam, Yoga X1 modelim nav iespējams palielināt operatīvo atmiņu RAM, kas ir uzlodēta uz plates.

 2. Kā galda dators tas konkurē ar vidējās klases ofisa datoriem un atsevišķos gadījumos ir pat ātrāks. No labāka rezultāta to attur tas, ka nav iespējams papildināt RAM un procesoram nav četru kodolu. Ir lietotāji, kuriem ar diviem kodoliem un 8GB var izrādīties par maz jaudīgāku aplikāciju darbināšanai. 

Interesentiem varam piedāvāt vienu no labākajām galda datoru sērijām - Dell Optiplex.

 3. Kā planšetdators tas ir lielisks palīgs profesionālam darbam. Ar X1 Yoga iespējams izmantot vairākas lieliskas programmas. It īpaši ja esat arhitekts, dizaineris vai vienkārši mākslinieciska dvēsele. ThinkPad Yoga X1 ir aprīkots ar skāriena jūtīgu Wacom pildspalvu. Tā lieliski spēj atšķirt pildspalvas spiediena spēku. Pie tam ja to salīdzina ar konkurentiem (Surface Book un Surface Pro), Yoga X1 pildspalvai ir vairāk spiediena stipruma gradāciju/līmeņu. 

Papildus tam Yoga X1 ir lielisks sabiedrotais arī vienkāršam lietotājam. Tu vari ēti sērfot internetā, aplūkot ziņas, skatīties filmas un pat spēlēt mazāk prasīgas spēles u.c.

Joprojām daudzi citi planšetdatori būs ērtāki, vieglāki un komfortablāki, jo tie vienkārši ir fiziski mazāki un arī sver mazāk. Tāpat arī iOs un Android sistēmu vidē ir plašākas izklaides un aplikāciju izvēles iespējas.

 

 

Klaviatūra, kursorsvira (trackpoint) un skārienpaliktnis (touchpad)

X1 Yoga klaviatūra ir tik tiešām lieliska - veidota no kvalitatīviem materiāliem un aprīkota ar iebūvētu apgaismojumu. Tastatūra ir tik lieliska, ka tieši šī iemesla dēļ lietotājs vēlēsies nepārtraukti kaut ko rakstīt, un tieši tāpēc šis bloga ieraksts ir sanācis visai garšs :) 

Pārvietojot datoru planšetdatora režīmā (tablet mode), tastatūra ievelkas uz iekšu, kļūst stingra, un nav iespējama nejauša taustiņu nospiešanās padarot planšetdatora režīma lietošanu vieglu un ērtu.

Acīgākie pamanīs ka Lenovo ir parūpējies par to lai arī Yoga X1 būtu aprīkots ar mazo sarkano Džojstiku klaviatūras vidū, bez kura ilgtermiņa ThinkPad lietotāji (trackstick fani) nespēs izdzīvot savā ikdienas darbā.

Arī skārienpaliktnis ir izdevies ļoti ērts un ergonomisks, tas atbalsta visas modernās "kustības".

X1 klaviatuur

 

Ērtas Dockinga iespējas

 

Tiem kas ikdienā pārvietojas no mājām uz ofisu un otrādi mēs iesakām izmantot dokstaciju.

Pozitīvi ir tas, ka lai arī X1 Yoga nav dockinga porta apakšā un tas pieslēdzas ar kabeli, Lenovo ir šo risinājumu izveidojis tā, ka ar vienu kabeli tiek pārraidīti gan dati, gan vienlaikus dators tiek arī uzlādēts. Līdz ar to darba vieta izskātās gandrīz kā bez vadiem.

 x1 dokituna

 


Iebūvēts 4G modēms

 

Lielisks komforts tiek nodrošināts pateicoties iebūvētam 4G modēmam, microSD karšu lasītājam, 3 gab USB 3.0, miniDP un standarta izmēra HDMI. Tiem kuri praksē izmanto pirkstu nospiedumu lasītāju tas ir iekļauts jau standarta aprīkojumā. Lai arī kur tu atrastos, 4G nodrošinās interneta piekļuvi, jebkurā Latvijas nostūrī.

Sīkāk par 4G pieejamību Latvijā skatīt pie mūsu operatoriem:

BITE

LMT

TELE2

 

Izklaide un spēles

Pēc garas darbadienas, nav nepieciešamības no Yoga X1 pārslēgties uz citu iekārtu (ja vien tās nav jaudīgas spēles kā Battlefield u.c.). Yoga X1 lieliski tiks galā ar filmām, video, online spēlēm un citām lietām, kuras varētu interesēt Jūsu draugiem vai bērniem.

angry birds

 

 

Par negatīvo

 

Reālais baterijas darbības laiks pie normālas/ikdienišķas datora lietošanas svārstās ap 6 stundām, kas atsevišķiem lietotājiem varētu likties par maz. 

Tāpat, kādam Lenovo ThinkPad Yoga liksies trausls dēļ tā visai mīkstā/lokanā korpusa ja to regulāri cilā aiz kāda no korpusa stūriem. Taču tas nebūt nav trausls.

 

 

sad face

 

Notebooki.lv

Jūs uz rokas pirkstiem varat saskaitīt lietas, kuras Jūs Latvijā varat iegādāties par labāko cenu pasaulē.

Notebooki.lv komanda ar šādiem nosacījumiem var Jums piedāvāt labāko 3-in-1 hibrīda portatīvo datoru.

Zvaniet vai rakstiet mums! Nāciet un izvēlieties savu Jauno darba zirgu pie mums !

http://www.notebooki.lv/kontakti


x1 yoga

 

Notebooki.lv

 

 Kuģu iela 11, 7.stāvs, Rīga

 

2 63 68 618

 

 

 


Par autoru
Edgars Platkovs