Divi vienā karalis ir atgriezies - XPS 7390 2-in1

Edgars Platkovs
2-in-1 klēpjdatoru karalis ir atgriezies! Dell var lepoties ar jaudīgu Intel 10. Gen Core i7 procesoru, ārkārtīgi spilgtu 16:10 displeju un divciparu akumulatora darbības laiku - visi šie labumi ir iesaiņoti īpaši portatīvajā 2-in-1 dizainā. 

Dizains
Mēs XPS līnijā vairākas reizes esam redzējuši tradicionālo platīna sudraba dizainu, un, lai arī tas nav tik jauks kā Rose Gold, tas joprojām izskatās izcils jaunajā XPS 13 2-in-1. Diemžēl Rose Gold faktiski nav pieejams 2-in-1 (tikai standarta XPS 13). XPS 13 2-in-1 uz alumīnija pārsega joprojām ir spīdīgs, sudrabains Dell logotips.
Atverot XPS 13, varat sastapt Artic White versijas izcilo karbona konstrukciju. Pateicoties mainīgajam griezes momentam klēpjdatora eņģē, tagad to var atvērt ar vienu pirkstu, kamēr klēpjdators paliek nekustīgs. Stikla šķiedras austais interjers izskatījās tikpat lielisks kā XPS 13, 360 grādu eņģes rada jauku kontrastu apžilbinoši baltajam dizainam. Displeja 16:10 rāmji ir neticami plāni, un tāpat kā jaunajā standarta XPS 13, 2-in-1 tīmekļa kamera atrodas uz augšējā rāmja. Ir arī Windows Hello sejas atpazīšanas funkcija un pirkstu nospiedumu lasītājs, kas vienlaikus darbojas arī kā ieslēgšanas poga.
Iekārtas salocīšana planšetes formāta notiek gludi un pateicoties iebūvētajiem magnētiem tā saglabā stingrību arī šajā izkārtojumā.

Displejs
Ar 13,4 collu ekrānu XPS 13 2-in-1 lepojas ar 16: 10 malu attiecību, skārienekrāna displeju ar 1920 x 1200. Un displeju kas ir gaišs un vienkārši pietiekami krāsains, lai jūs ievirzītu transā.
Kā jau pierasts XPS modeļos, Dell ir parūpējies par krāsu paletes korektumu un šī mazuļa displeja vidējais spilgtums bija 520 nit, kas ir jūtami virs līzīgu modeļu vidējā (~350 nit).

Veiktspēja
Komplektā ar Intel Core i7-1065G7 procesoru un 16 GB operatīvo atmiņu, XPS 13 2-in-1 nebija problēmu tikt galā ar 30+ Google Chrome cilnēm, daļā no tām ar YouTube videoklipiem, kamēr tiek strādāts pie kāda Word dokumenta. Kopumā veicot ikdienas biroja darbus, izbaudot mēdijus mājas un pat radot tos pašam, visam būtu jānotiek gludi un bez aizķeršanās.

Tastatūra, skārien paliktnis un pildspalva
Dēļ plānās konstrukcijas klaviatūras gājiens ir mazliet seklāks kā pierasts, bet kopējā drukāšanas sajūta lielākoties neatpaliek, protams tiek saglabāts ari klasiskais baltais tastatūras apgaismojums. 
Skārienpaliktnis jutās lieliski pateicoties Windows precision atbalstam un 10 žesti, piemēram, ritināšana ar diviem pirkstiem un trīs pirkstu tabulēšana, darbojās nevainojami. 
Par papildus samaksu jūs varat iegādāties XPS 13 2-in-1 ar Dell Premium Active Pen (PN579X), kas piedāvā 4096 spiediena jutības līmeņus, 240 Hz pārskata ātrumu un slīpuma atbalstu. Šajā irbuli ir trīs pogas, kuras var pielāgot, izmantojot Windows Ink Workspace. Pildspalvu darbina AAAA akumulators. Ar šo irbuli ir iespējams ne tikai rakstīt, bet arī radīt mākslas darbus.

Porti
Lai arī  dēļ plānās uzbūves XPS 13 2-in-1 nenosauksi par portu karali, tam tomēr kaut kā izdodas pārspēt 13 collu MacBook Pro.
Kreisajā pusē ir viens Thunderbolt 3 ports un microSD kartes slots, savukārt labajā pusē ir vieta austiņu ligzdai un vēl viens Thunderbolt 3 ports. Sistēmai komplektācijā iekļauts USB Type-C-to-Type-A adapteris.
Papildus iespējams izvēlēties USB Type-C centrmezglu vai dokstaciju, lai paplašinātu savus portus.

Skaņa
Pie maksimālā skaļuma XPS 13 2-in-1 apakšējie skaļruņi nebija tik skaļi, kā biezākiem modeļiem, bet tas ir saprotams, kopumā tie izklausījās vairāk kā pienācīgi. 
Tas ir aprīkots ar Waves MaxxAudio Pro audio programmatūru. Jūs pats varat pielāgot skaņu, izmantojot EQ un vienkāršāku basa, detaļu un platuma ciparnīcu.

Akumulatora darbības laiks
Pat ar augstāku ekrāna attiecību uz augstākas izšķirtspējas displeju, XPS 13 2-in-1 akumulatora darbības laiks netiek jūtami ietekmēts. Nepārtraukti sērfojot tīmeklī, izmantojot Wi-Fi ar vidēju ekrāna gaišumu, XPS 13 akumulators izturēja~11 stundas, paskrienot garam vidējam šīs klases rādītājam (~8h). 

Tīmekļa kamera
Kā jūs varētu iedomāties, kamera ar 720p izšķirtspēju neradīs elpu aizraujošas bildes, bet tā ir vairāk kā kompetenta visa veida konferenču un privātajiem video zvaniem.

Temperatūras
Šis mazulis ir vēsuma pavēlnieks. Procesors ar rezervi turas zem tā pārkaršanas līmeņa kā virsma paliek patīkami vēsa, netraucējot darboties ar to ilgāku laiku.

Kopumā
XPS 13 2-in-1 ir briesmonis mazā iepakojumā. Tā plānajā dizainā ir iesaiņots jaudīgs procesors, ļoti gaišs 16:10 displejs un lielisks akumulatora darbības laiks. 
Kas padara to ne tikai vienu no labākajiem klēpjdatoriem, kas atrodas 2-in-1 grupā, bet arī vienu no labākajiem klēpjdatoriem, kas šobrīd pieejami.
Par autoru
Edgars Platkovs