Nopietnam darbam - Precision 7540

Edgars Platkovs
Nopietnam darbam un brīvā laika arī spēlēm, Dell Precision 7540 ir viena no labākajām mobilajām darba stacijām.
Precision 7540 netērē laiku uz muļķībām. Tas piedāvā intensīvu skaitļošanas jaudu vienkāršā, tīrā iepakojumā. Mašīna ir paredzēta nopietnam biznesam, kas nozīmē, ka tā maksā nopietnu naudu. Tomēr Intel Xeon centrālais procesors, Nvidia Quadro RTX 5000 un klasē vislabākais 4K HDR displejs - dažas no klēpjdatora labākajām funkcijām - ir šo izmaksu vērtas. Precision 7540 ir īpaši labs risinājums, ja jāveic nopietns darbs, piemēram, strādājot ar datubāzēm, rediģējot video vai veidojot milzu pārskatus.


Konfigurācijas
Precision 7540 ir sešas noklusējuma konfigurācijas ar neskaitāmiem veidiem, kā jūs varat atbalstīt un uzlabot visu, sākot no procesora un displeja, līdz pat atmiņai. Bāzes modelī ir Intel Core i5-9400H procesors un Intel UHD630 grafika, bet jaudīgākajā versijā ir Intel Xeon 2276M un RTX Quadro kartes.
Tas nozīmē, ka daudzus no 7540 modeļiem var uzlabot visos veidos. Lai iegūtu maksimālu jaudu, varat pievienot Intel Xeon E2286M procesoru un Nvidia Quadro RTX 5000 grafisko karti. Tāpat ir iespēja palielināt krātuvi un atmiņu : 7540 atbalsta līdz trim M.2 diskdziņiem vai diviem M.2 diskdziņiem un vienu 2,5 SATA diskdzini, no kuriem katrs var pievienot līdz 2TB SSD un atmiņas apjomu iespējams palielināt līdz pat 128GB DDR4. Papildus galvenajām specifikācijām varat pievienot 4K (3840x2160) HDR displeju, pirkstu nospiedumu skeneri, NFC lasītāju, 4G un daudz ko citu.


Dizains
Precision 7540, tāpat kā gandrīz visi Dell datori, nešokē ar savu estētiku, tā ir piezemēta un nosvērta un iederēsies jebkur. Alumīnija apvalks ar Dell logotipu un tumši pelēks korpuss ir tieši tas, ko jūs varētu gaidīt no darbam paredzēta klēpjdatora.
Šasijas vidū atradīsit pilna izmēra LED izgaismotu tastatūru un Dell standarta Windows precision skārienpaliktni. Turpat netālu novietots arī pirkstu nospiedumu lasītājs.
Aplūkojot ekrānu, ir vērts atzīmēt biezo rāmi ap displeju - tas ir gandrīz kā atgādinājums, ka šis klēpjdators ir paredzēts darbam. 
Dell Precision klēpjdatori ir darbstacijas caur un cauri, kas nozīmē, ka tie ir smagnēji un robusti. Tas ir pietiekami viegls lai to bez problēmām transportētu uz un no darba vietas, bet tas noteikti neiekļaujas ultrabook kategorijā. 




Pieslēgvietas
Kā jau darbstacijai, Precision 7540 ir aprīkots gandrīz ar jebkuru mūsdienās vajadzīgo portu, ar šo noteikti nebūs problēmas.
Kreisajā pusē ir divi Thunderbolt 3 porti, SD karšu lasītājs un Dell viedkartes slots, kas var kalpot kā fizisks marķieris divu faktoru autentifikācijai. .
Labajā pusē ir ķīļa bloķēšanas slots, divi USB 3.1 Gen 1 porti un vecā labā austiņu ligzda.
Tā kā šī ir darbstacija un tādējādi pietiekami bieza, lai tās aizmugurē būtu pieslēgvietas, aizmugurējā kreisajā stūrī ir arī HDMI ports, mini DisplayPort, RJ45 Ethernet ports un strāvas kabeļa savienotājs.


Displejs
15,6 collu 4K HDR displejs neapšaubāmi ir Precision 7540 kronis, spilgts un izteiksmīgs. Viss, sākot no Netflix skatīšanās, līdz spēlēm un rediģējot fotoattēlus, viss attēls ir skaidri redzams. 
Precision 7540 rada 227% krāsu gammu, kas ir krietni virs vidējā 122% darbstacijas.
Tāpat arī spilgtumss ir virs 450 niti, tas ir viens no labākajiem HDR displejiem, ko varat atrast uz jebkura klēpjdatora. Tas ir gaišāks par vidējo 350nit, rādītāju.


Tastatūra, skārienpaliktnis un kursorsvira
Precision 7540 ir pienācīga pilna izmēra tastatūra, ar dažiem īpašiem multivides taustiņiem (atskaņot, izlaist, attīt atpakaļ), kas kalpo kā ērti marķēti īsceļi. Taustiņi ar apgaismojumu ir labi izkliedēti, kas rada mazāk drukas kļūdu. Drukāšana uz Precision 7540 ir ērta un nenogurdinoša, jo taustiņi piedāvā spēcīgu, pamanāmu gājienu, kā arī pretestība ir pietiekoša lai neliktos ka sitat pirkstus pret cietu virsmu vienlaikus izslēdzot nejaušas taustiņu nospiešanas.
Diemžēl šogad Precision nav saņēmis skarienpaliktņa izmēra pieaugumu kā tas noticis XPS modeļiem, bet tas joprojām ir precīzs pateicoties Windows precision un neliek vilties ar nejaušām aktivizācijām.
Protams ir pieejama arī kursorsvira, kura paceļas nedaudz virs G, H un B taustiņiem, un daudzās situācijās būs ērtāka kā skarienpaliktnis.

Audio
Precision 7540 ir divi skaļruņi, kas novietoti klēpjdatora apakšējās daļas izliektajā priekšējā malā, nospiežot skaņu uz leju un uz priekšu. Vispārīgi runājot, skaņa ir skaidra un izteiksmīga, it īpaši vidus un augšas. Zemie toņi ir mazliet vājāki, skaņa vairāk orientēta uz konferenču zvaniem. Kopumā tas izklausās labi, bet nav tik labi līdzsvarots kā tas būtu dzirdams ar labas kvalitātes austiņām.

Jauda
Nav pārsteigums, ka šīs jaudīgās darbstacijas lielākais spēks ir tā spēja paveikt darbu. Jaudīgākie modeļi pieejami ar 8 kodolu Intel procesoru un līdz pat 128GB RAM, veiktspējā tas ir ļoti pietuvojies personālām darbastacijām un neliks vilties, kā ari pateicoties RTX Quadro videokaršu opcijām ir iespēja pievienot arī iespaidīgu grafisko jaudu. 

Tīmekļa kamera
Precision 7540 tīmekļa ir pietiekoša, bet ne lieliska. 720p tīmekļa kamera atrodas augšējā rāmī, un tai ir bīdāms drošības vāks. Kamēr tīmekļa kamera tehniski darbojas bez problēmām un būs pietiekoša video zvaniem, šo varētu nosaukt par vienīgi īsto trūkumu šajā gadijumā.


Temperatūras
Precision 7540 šeit neliek vilties, tas uztur datoru atdzesētu pat pie pilnas slodzes un to dara pat neiegriežot ventilatorus uz pilniem apgriezieniem, šai dzesēšanas sistēmai ir pietiekoša rezerve.
Datora virspuse saglabā komfortablu temperatūras līmeni lai varētu darboties ar to stundām. 

Drošība un izturība
Pēc Dell teiktā, Precision 7540 izturēja 15 MIL-STD 810G izturības testus, ieskaitot atkārtotu kritienu un triecienu testus. Tas noteikti nestāv tuvu Dell Rugged sērijai, bet tas ka Dell ir domājis par šādām lietām noteikti ir pluss.



Kopumā
Dell Precision 7540 ir augstākās klases klēpjdatoru darbstacijas definīcija. Jaudīgs un efektīvs ar dinamisku 4K displeju, tas izceļas ar gatavību visu veidu darbiem. Un neliek vilties kad pēc darba vēlēsieties atpūsties ar kādu jaunāku spēli. Ar lielu akumulatora darbības laiku un spēcīgiem jauninājumiem, lai uzlabotu drošību, 7540 ir labi noapaļots, universāls dators cilvēkiem, kuriem nepieciešama mobila darbstacija
Par autoru
Edgars Platkovs