Spēļu Klēpjdatori VS Galda datori

Edgars Platkovs

Spēļu klēpjdators vs Spēļu galda dators: Ko man vajadzētu izvēlēties?

Kaut arī lielākā daļa spēlētāju zina aizraujošo izklaidi, spēlējot savas iecienītākās spēles lielā ekrāna monitorā ar augstas izšķirtspējas grafiku, kas tiek glabāts pjedestāla ar pielāgotu spēļu galda datoru, viņi arvien vairāk sāk domāt par to, vai spēļu klēpjdatori patiešām ir labi, vai pat labāki kā galda datori? Tas nav pārsteidzoši - spēļu klēpjdatoru pārdošanas apjoma pieaugums ir bijis nepārtraukts, un šo klēpjdatoru ražotāji arī pievērš uzmanību savām spēlmaņu auditorijām ar progresīvām inovācijām.

 

Spēļu klēpjdators noteikti ir izrādījies dzīvotspējīgs variants spēlētājiem, solot piedāvāt visu, kas var būt nepieciešams, lai spēlētājs, kurš spēlē spēli, varētu baudīt kvalitatīvu spēļu pieredzi. Tātad, ja esat atradis sev vairāk laika izklaidei, un domājat ko labāk izvēlēties, klēpjdatoru vai galddatoru šis raksts varētu Jums palīdzēt.

Kā atšķiras spēļu portatīvie datori un galddatori?

Neatkarīgi no acīmredzamākajām atšķirībām, kuras jūs jau zināt, starp klēpjdatoru un datoru, ir arī specifiski spēlēm radušās atšķirības, kurās abi atšķiras. Ja jūs plānojat izvēlēties starp diviem, iespējams, ir gudra ideja tuvāk apskatīt abus un saprast, kur ir plusi un mīnusi.

 

 

Pārvietojamība

Tas ir vienkāršs. Ja jūs esat atkarīgs no spēļu veikšanas vai esat nopietns spēlētājs, kurš to varēs uzvarēt turnīros, jūs noteikti nevēlēsities staipīt apkārt savu galda datoru. Laptops, no otras puses, kļūst plānāks ar katru paaudzi, un ar ļoti labu spēļu klēpjdatoru, jūs varētu spēlēt savu iecienītāko spēli praktiski jebkur. Pat smagākais klēpjdators, būs vieglāks par spēļu galddatoru, vai ne?

Ņemot to vērā, ir labi zināt, ka lielākā daļa spēļu piezīmjdatoru joprojām būs apjomīgāki nekā tavs ikdienas biroja piezīmjdators. Kaut arī tie joprojām var ietilpt jūsu mugursomā, viņus nevarētu saukt par viegliem un nemanāmiem.

 

Pielāgojamība

Viena no priekšrocībām spēļu galddatoram pār klēpjdatoru ir tā pielāgojamības pakāpe. Ir nesalīdzināmi daudz vairāk iespēju pielāgot savu spēļu sistēmu, kad jūs izmantojat galddatoru.  Jūs varat vienkārši noņemt, nomainīt un pielāgot jebkuru komponenti, lai tas atbilstu jūsu vēlmēm. Viss, kas jums nepieciešams, ir pamatzināšanas un daži ļoti pamata instrumenti, iespējams, nekas vairāk par skrūvgriezi.

No otras puses, spēļu klēpjdators ir pilnīgi atšķirīgs stāsts. Portatīvie datori vienmēr bija domāti būt kompakti, kā rezultātā klēpjdatora komponentes tika izgatavotas tieši tā, lai tās satilptu vienā mazā korpusā. Parasti klēpjdatoros nav vietas lai Jūs instalētu papildus komponentes kā arī tas kas ir, bieži nav noņemas vai aizvietojamas. Turklāt klēpjdatora detaļas ir īpaši pielāgotas, lai tās būtu piemērotas konkrētiem klēpjdatoru modeļiem, tādēļ, lielāka grafikas karte, iespējams, būtu problēma.

Tas patiešām ir viens no lielākajiem trūkumiem, kāds ir klēpjdators, salīdzinājumā ar spēļu darbvirsmu - katram no tā komponentēm ir iebūvēta - no jūsu procesora līdz jūsu displejam, kā arī grafikas karte un tastatūra. 

Tas viss protams ietekmēs klēpjdatora uzlabošanas iespējas nākotnē.

 

Skārien-paliktnis

Ikviens, kurš jebkad ir izmantojis spēļu klēpjdatoru, zina, ka, izmantojot skārien-paliktni, ir ļoti neērti neatkarīgi no tā, kāda veida spēli jūs spēlējat, vai tā FPS vai stratēģijas spēle. Tas nozīmē, ka jūs joprojām iegādāsities peli.

 

Klaviatūra

Lielākā daļa klēpjdatoru, pat tie, kas domāti tikai spēļu spēlēšanai, izmanto membrānas taustiņus, pieejami daži modeļi kas izmanto mehāniskās klaviatūras, bet tas tikai palielina klēpjdatora izmērus un svaru.

 

Displejs

Jūsu displejs noteikti ir svarīgs faktors, kas ietekmē jūsu kopējo spēļu pieredzi.  Šajā jomā spēļu galddatoriem ir vislielākā priekšrocība!

Lielākā daļa spēļu klēpjdatoru ir 15 līdz 17 collu pa diagonāli un ir aprīkoti ar pilna HD līdz 4k ekrāniem ar 60Hz-144Hz atsvaidzes frekvencēm. Tiesa pieejami modeļi arī ar lielākiem ekrāniem kā
arī protams klēpjdatoram ir iespējams pieslēgt ārējo monitoru.
Neatkarīgi no tā, vai izvēlaties spēļu galda datoru vai spēļu klēpjdatoru, apsveriet domu iegādāties papildus displeju, jo tas var noderēt gan produktivitātes gan arī spēļu ziņā.
 

Jauda

Pat jaudīgākais spēļu klēpjdators ir tikai kā spēļu datora samazināta versija. Šo divu lielumu atšķirība neietekmē tikai pārnesamību. Portatīvie datori ir aprīkoti ar galddatoru procesoru mobilajām versijām, to daļas aprobežojas ar piešķiro telpu datora korpusā un, pats galvenais, klēpjdatoriem ir daudz mazāk gaisa plūsmas, salīdzinot ar galddatoriem.

No otras puses, spēļu datoriem vienmēr būs vairāk vietas - vai vēlaties pievienot vairāk sastāvdaļu, vai arī pievienot vairāk atmiņas, un to daļām vienmēr būs labāka gaisa plūsma. Visvienkāršākā atšķirība starp spēļu klēpjdatoru un galddatoru veiktspēju ir atšķirība starp to grafiskajām kartēm.
Viena no lielākajām problēmām, kas nāk ar spēļu klēpjdatoriem, ir pārkaršana. Pat ar jaudīgākajiem ventilatoriem un iebūvētajiem dzesēšanas sistēmām spēļu klēpjdatoriem būs daudz siltuma no kura nepieciešams atbrīvoties.

Nav salīdzināšanas, ja runa ir par veiktspēju un ātrumu - jūs vienmēr iegūsiet labāku pieredzi ar spēļu galda datoru.


Skaņa

Viena nenoliedzamām lietām ir cik ļoti pēdējos gados ir uzlabojusies klēpjdatoru skaņa, tālu no vakardienas klēpjdatoru skaļruņiem.

Jebkurš pieredzējis spēlētājs pateiks, ka spēle ir nepilnīga bez bagātīgas skaņas. Kaut arī jūs, iespējams, nevarēsiet saņemt tādu apjomu, kas noslāpē visus pārējos trokšņus tikai ar jūsu klēpjdatora skaļruņiem, viņi joprojām dara apbrīnojami labu darbu. Daži modeļi nāk ar 2.1 basa skaļruni zem pārsega, kas skaņu padara vēl apjomīgāku.
Ar spēļu darbvirsmu jums ir plašs iespēju klāsts, kad runa ir par skaņu - ir burtiski tas ka nekas neliedz jums pārvērst savu spēļu zāli par privātu amfiteātri.

Diemžēl, runājot par skaņu, spēļu klēpjdatora citādi spēcīgie skaļruni var izrādīties mazāk efektīvi, ja klēpjdatora ventilators nepārtraukti traucē. Kā minēts iepriekš, vairumam spēļu klēpjdatoru ir jācīnās ar karstumu izmantojot jaudīgus ventilatorus, kas dažreiz nav tik klusi kā mēs vēlētos.

 

Glabāšana

Piezīmjdatoriem parasti ir mazāk RAM, salīdzinot ar galddatoriem, un, lai gan vairāki no tiem ļauj uzstādīt papildu RAM moduļus, tas dažreiz nav tik vienkārši kā galda datoram.
RAM sloti lielākajā daļā klēpjdatoru, spēļu vai citādi ir ar grūtāku piekļuvi, un vienīgais veids, kā nokļūt, ir jaucot ārā klēpjdatoru. Tas ir ne tikai riskanti, ja nezināt ko darāt, bet arī atsevišķs gadījumos var izbeigt jūsu datora garantiju. Pēdējā lieta, ko jūs visdrīzākais vēlētos, ir iegādāties dārgu spēļu klēpjdatoru un to sabojāt, mēģinot pievienot vairāk RAM.
Cita problēma ar klēpjdatoriem, kad runa ir par uzglabāšanu, ir to cietā diska lielums. Daudzos gadījumos nav iespējams uzstādīt papildus SSD vai HDD diskus. Jums vienmēr ir iespēja aizstāt esošo HDD / SSD vai izmantot ārējo atmiņu.

 

 

Jebkurā gadījumā abiem veidiem ir savi plusi un mīnusi un noteikti jāizvērtē savas vajadzības pirms iegādes!

Par autoru
Edgars Platkovs