Lenovo P53 - pilnasinīgs darbstacijas aizvietotājs

Edgars Platkovs
ThinkPad P50 sērija nodrošina iespaidīgu sniegumu un plašas konfigurācijas iespējas biezā, izturīgā šasijā. P53 ir līnijas turpinājums - nomainot iepriekšejo P52 modeli - tagad ar jaudīgāku procesoru nekā jebkad agrāk, kā arī ar dažām citām vērtīgām izmaiņām. 

Kopš P52 modeļa ThinkPad P53 fiziski nav daudz mainījies, un jūs joprojām varat gaidīt diezgan dūšīgu klēpjdatoru kurā ir pietiekami daudz vietas, lai tajā varētu uzturēties jaudīgākas detaļas. Tas ir apmēram 2,5Cm un tā sākuma svars ir 2,4Kg, tāpēc, ja plānojat to bieži nēsāt sev līdzi, jums būs nepieciešama izturīga klēpjdatora soma. Pieslēgvietas ir atjauninātas un mazliet mainītas, taču jūs joprojām varat gaidīt dāsnu savienojamību. Kreisajā pusē ir HDMI, divi USB-A, SD karšu lasītājs un vieta viedkaršu lasītājam, savukārt labajā pusē ir 3,5 mm audio ligzda, USB-C un vieta SIM slotam, ja jūs to aprīkosiet ar LTE modemu iekšpusē. Aizmugurējā mala ir paredzēta pieslēgvietām, kuras jūs, visticamāk, izmantosit visvairāk, lai netraucētu tām. Patentēto Lenovo lādēšanas pieslēgvietu savieno divi Thunderbolt 3 - ideāli piemēroti jaudīgas dokstacijas savienošanai - un RJ45 Ethernet pieslēgvieta.
ThinkPad P53 palielina veiktspēju līdz iespaidīgam līmenim.
Šasijas apakšējā daļa ir izgatavota no magnija-alumīnija sakausējuma, bet vāks un plaukstu balsts ir ar stikla šķiedru pastiprināta plastmasa, kā arī pierastā melnā ThinkPad mīkstā apdare nekur nav pazudusi. P53 ir izturējis MIL-STD 810G izturības testus, tāpēc nebaidieties to ņemt līdzi darbā uz lauka. Tas ir pietiekami stingrs un izturīgs, ka es vairāk baidītos no tā, tas salauzīs to uz kā tas uzkritīs, nevis salūzīs pats.
Dators aprīkots ar pilnu tastatūru ar ciparu taustiņu un trīspakāpju fona apgaismojumu (izslēgtu, spilgtu un spilgtāku), kā arī TrackPoint sistēmu ar sarkanu norādošu nibu vidū. Tas joprojām ir diezgan ērts, un ikvienam, kurš daudz rakstīs, vajadzētu būt apmierinātam ar nu jau leģendārajām Lenovo tastatūrām. Divkāršie 2W skaļruņi ir novietoti virs tastatūras, un Dolby Atmos palīdz viņiem dot diezgan pilnīgu skaņu. Klausoties tos pie maksimālā skaļuma tie neizkropļo skanējumu, neradīsies nekādas problēmas skatīties videoklipus un klausīties mūziku. Zem tastatūras ir pirkstu nospiedumu lasītājs, kas nodrošina papildu drošību.
Vāks nostiprināts uz divām mazām eņģēm, kas ļauj to atvērt ar vienu roku (svaram šeit ir liela nozīme). Mala ap 15,6 collu displeju ir diezgan bieza, ņemot vērā klēpjdatora apakšējās daļas kopējo izmēru, taču P53 patiešām nemēģina uzvarēt nevienā stila balvā. Izvēloties FHD displeju ar Dolby Vision HDR 400, tiek atvērta iespēja pievienot IR kameru sejas atpazīšanai, un standarta 720p tīmekļa kamera ietver slēģi papildu privātumam. Bezkontakta displejam ir matēta apdare, kas palīdz strādāt labi apgaismotās darba vietās, un tas ir apvienots ar aptuveni 500 nitu spilgtumu. Tas ir vairāk nekā pietiekami, lai novērstu spīdumu. Arī krāsu precizitāte ir augsta- 99% sRGB, 76% AdobeRGB un 70% NTSC. Tiem, kam nepieciešama precīzāka krāsa, ir pieejamas arī divas 4K displeja opcijas. LCD opcija pārvalda 100% AdobeRGB krāsu gammas, un tajā ietilpst arī Dolby Vision HDR, savukārt OLED 4K opcija nodrošina 100% DCI-P3 krāsu reproducēšanu un ietver skāriena funkciju.  P53 komplektācijā ietilpst ļoti daudz neatkarīgu programmatūras pārdevēju (ISV) sertifikātu, lai nodrošinātu, ka tas darbosies ar lielāko daļu programmu specializētās jomās.
Akumulatora darbības laiks ir atkarīgs no tā, kādam nolūkam izmantojat klēpjdatoru, kā arī no tā, kāda aparatūra tiek izmantota. Vispārīgam produktivitātes darbam var rēķināties ar četrām līdz piecām stundām ar augstu veiktspēju. Veiktspējas pazemināšana un displeja spilgtuma samazināšana palielina darbības ilgumu uz vēl pāris stundām, attiecīgi vieglu darbu veicot šī iekārta varēs nostrādāt pilnu darba dienu. P53 ir ātra uzlāde, lai mazāk nekā stundas laikā jūs varētu atgūt aptuveni 80% akumulatora darbības laika.
ThinkPad P53, bez šaubām, ir jaudīga mobilā darbstacija, kas izstrādāta, lai dizaineriem un izstrādātājiem nodrošinātu galda datora jaudu mobilākā formā. Tas ir pieejams ar iespaidīgu veiktspējas aparatūru un virkni dažādu displeja opciju, līdz pat 4K OLED pieskāriena opcijai. 
P53 ir izturīgs, to var viegli uzlabot, pateicoties noņemamam panelim un Lenovo lieliskā klaviatūrai padara rakstīšanu ārkārtīgi ērtu. Iekārtas lieluma un svara dēļ tas nav klēpjdators ikvienam, taču tie, kuriem tas ir nepieciešams specializētam darbam, bez šaubām secinās, ka tas ir vairāk nekā tikai portatīvais dators.
 

Par autoru
Edgars Platkovs