Jaunais Lenovo X1 Carbon labāks kā jebkad!

Edgars Platkovs

Neviens nevēlas staipīt līdzi klēpjdatoru uz darbu. Tāpēc ražotāji turpina radīt klēpjdatorus, kas koncentrējas uz jūsu produktivitātes paaugstināšanu, vienlaikus samazinot izmēru un svaru. Jaunās paaudzes Lenovo ThinkPad X1 Carbon ir lielisks piemērs: 14 collu biznesa klēpjdators, kas ir plānāks un vieglāks nekā pagājušā gada modelis, vienlaikus palielinot arī akumulatora darbības laiku un neupurējot veiktspēju.
Iekārtai sverot 1,1 kg to nevarētu saukt par staipīšanu, tas ir tikai 14,9 mm biezs, attiecīgi vieta somā tam atradīsies vienmēr, kā arī nenāksies upurēt ceļojuma koferī saliktās svarīgas lietas. Neskatoties uz to, ka displejs ir par collu lielāks nekā daudziem ultrabook modeļiem, tas joprojām ir gana mazs izmeros. Jūs pat varat iegādaties jauno X1 Carbon ar iebūvetu Privacy funkciju kas pieejama ar Lenovo PrivacyGuard displejiem, lai palīdzētu bloķēt to, kas ekrānā tiek skatīts no sāniem.
Kā vienmēr, ThinkPad X1 Carbon ir spēcīgs biznesa klēpjdators, kas nodrošina izcilu tastatūru un labu sniegumu elegantā korpusā. Ērts tīmekļa kameras slēģis un asāks, krāsaināks displejs nekā tā priekšgājēji uztur šo 7. paaudzes modeli atbilstošu mūsdienu konkurences datoru tirgū. 
Katru reizi, kad es paņemu rokās X1 Carbon, esmu pārsteigts. 14 collu klēpjdatoram kam piemīt biznesa estētika, jūtas daudz greznāks, nekā tas vizuāli izskatās. Šogad Lenovo vākam pievienoja oglekļa šķiedras pinumu, lai nedaudz atjauninātu X1 izskatu, tas gan pieejams UHD modelim. 
Svarīgāks par izskatu ir materiāls, kas to iedvesmoja. Šī gada X1 klēpjdatoram, tāpat kā nesenajiem priekšgājējiem, ir ārkārtīgi viegla oglekļa šķiedras šasija, kas pārklāta ar krāšņu, bet nedaudz jutīgu mīksta pieskāriena pārklājumu. Tas ir pietiekami izturīgs, lai absorbētu kritienu no rokām, miltitārie pārbaudes standarti liek par sevi manīt.
Tie, kuriem ir ļoti daudz perifērisko ierīču, novērtēs X1 bagātīgo savienojumu iespēju klāstu, kas ietver divus Thunderbolt 3 USB-C portus, HDMI ligzdu, divus USB-A ligzdas un Ethernet paplašinājumu. Tas ir daudz vairāk, nekā jūs atradīsit patīk Huawei MateBook 14 un Surface Laptop 2, kas pat nepiedāvā USB-C strāvas uzlādi.
ThinkPad iekārtām vienmēr ir lieliskas tastatūras, un X1 Carbon atkal to pierāda. Tausiņu gājiens un forma ir lieliska, un rakstīšana  uz ThinkPad jūtas kā greznība, salīdzinot ar tikpat planam iekārtam no citiem ražotājeim.
Drošībās ziņā neskaitot opcionāli pieejamo Privacy filtru X1 Carbon nāk ar pirkstu nospiedumu skaneri un windows hello funkciju.
Līdz šim X1 Carbon un tā 8. paaudzes Intel Core i7 procesoram ir izdevies tikt galā ar manu ikdienas darba slodzi bez problēmām. Citi uzdevumi, piemēram, fotoattēlu vai lapu rediģēšana, noritēja gludi. Un nestāstiet savam priekšniekam, bet dators tiks galā arī ar daudzām spēlem.
X1 Carbon tika gala ar visu kas man bija nepieciešams no viņa darba dienas garumā neprasot uzlādi. Mūsu akumulatora testā zemākas izšķirtspējas Full HD X1 Carbon ilga 14 stundas.
ThinkPad X1 Carbon joprojām ir spēcīgs biznesa klēpjdators, kas patiks gan jaunpienācejiem gan esošajiem Lenovo faniem. Konstrukcijas kvalitāte, tastatūras veiktspēja un akumulatora darbības laiks ir lieliski!
Par autoru
Edgars Platkovs