Latitude 5500 - neuzkrītošais biznesa draugs

Edgars Platkovs
Dell ir izveidojis dažus no labākajiem klēpjdatoriem biznesā - visbiežāk tie ir premium XPS klāsta dalībnieki. Pat ja tā, būs vērts aplūkot arī papildinājumu daudz vairāk uz biznesu un drošību orientētās Latitude saimēs - un Latitude 5500 ir viens no vislabāk pārdomātajiem modeļiem.


Dizains
Pēc aizvēršanas 359 mm platumā un 20 mm dziļumā tas ir satriecošs piezīmjdators pēc mūsdienu standartiem. Tas nozīmē, ka ir vieta ciparu taustiņam blakus tastatūrai, kas var būt ļoti noderīga, taču, ņemot vērā gan izmērus, gan 1,8 kg svaru, tas ir tāds klēpjdators, kuru mēs drīzāk atstājam darbā, nevis nesam mājās katru vakaru.
Pat ja tā, tas ir pietiekami labi salikts. Izņemot plastmasas apakšdaļu, tajā ir alumīnija virsbūve, minimāla elastība ekrānā un stingra eņģe. Latitude sērija izceļas ar drošības opcijām, tas arī dod jums iespēju izvēlēties biometriskās pierakstīšanās iespējas.
Pirmā ir tīmekļa kamera, kas ir saderīga ar Windows Hello sejas atpazīšanu. Tā darbojās ļoti ātri, pat nēsājot brilles, tiklīdz apsēžaties ekrāna priekšā dators jau ir gatavs lietošanai. Otrais ir pirkstu nospiedumu sensors, kas iebūvēts barošanas pogā, atkal tas darbojas ievērojami ātri.

Displejs
Latitude 5500 ir aprīkots ar 15,6 collu IPS displeju, kas darbojas ar 1920x1080 izšķirtspēju. Šis konkrētais aspekts arī šķiet piemērota vietā.
Krāsu diapazons ir pieņemams šāda tipa datoram un spilgtums un kontrasts jūs pilnībā apmierinās, pat ja strādājat labi izgaismotā vietā.
Godīgi sakot, Latitude sērija nav veidota multivides rediģēšanai, kurai noteikti ir nepieciešams augstas veiktspējas displejs, taču ikdienas biroja darbiem tas būs tieši laikā.

Tastatūra un skārienpaliktnis
Latitude sērija vienmēr izcēlusies ar lieliskām klaviatūrām, šis nav izņēmums. Taustiņu gājiens ir pietiekošs un tie neļodzās pie nospiešanas, kopējā tastatūras uzbūve ir ļoti laba.
Skārien paliktnim ir matētā virsma, kura ir patīkama uz tausti. Īstā biznesa klēpjdatora stilā jūs saņemat arī fizisku pogu komplektus gan virs, gan zem skārienpaliktņa - lai arī augšējā rinda iejaucas tajā, kas varēja būt tastatūras telpa.

Specifikācijas un veiktspēja
CPU - tas ir Intel četrkodolu, 8 pavedienu Core i7-8665U, kas sākas ar 1,8 GHz un palielināt līdz 4,8 GHz.
Arī glabāšana notiek ātri ar ļoti ņipru nvme SSD kas jebkuru darbību ar failiem veiks zibenīgi.  Operatīvo atmīņu ir iespējams paplašināt līdz 32GB kam vaadzetu ietikt jebkuram Jūsu izdomātajam darbam.
Galvenais veiktspējas ierobežojums ir GPU kas ir integrētā Intel UHD Graphics 630, tā tiks galā ar visu multimēdiju atskaņošanu pat 4K režīmā, bet par jaunākam spēlēm būs jāaizmirst, bet tas nav brīnums jo šis dators nav tam paredzēts.

Akumulatora darbības laiks
Mūsu video atskaņošanas testā Latitude 5500 ilga 9 stundas 30 minūtes. Šis rezultāts patiesībā ir diezgan labs vai vismaz vienāds ar lielāko daļu klēpjdatoru šajā klasē.
Pietiks uz pilnu dienu birojā, lādētāju varat droši aizmirst mājās.
Porti un funkcijas
Par Latitude 5500 pieslēgvietu trūkumu būtu grūti sūdzēties. Atradīsiet trīs pilna izmēra USB 3.0 portus, viens C tipa USB ports ar Thunderbolt 3, viens HDMI izvads, viens microSD slots, viens viedkaršu lasītājs (SmartCard), viens saliekams Ethernet ports, 3.5. mm mikrofona un austiņu ligzda un Kensington pieslēgšanas vieta. Pieejama arī papildu SIM kartes tekne 4G savienojumam, standartā tas gan nav iekļauts komplektācijā.
Vairāku video izeju pieejamība vienmēr ir noderīga, tāpat kā stabilāka Ethernet savienojuma iespēja - lai gan, protams, jūs joprojām varat lietot pieejamo 802.11ac Wi-Fi un Bluetooth 5.0. Skārienpaliktņa labajā pusē ir pat NFC tags, kas noapaļo iespaidīgi plašu savienojumu komplektu.

Spriedums
Skaidri un uzskatāmi redzams ka šis ir augstas veiktspējas profesionālais klēpjdators - un tas nav pārāk dārgs, ņemot vērā visas tā īpašības. 
Viens no kompaktākajiem savā klasē, labs ekrāns, tastatūra, uzbūve un materiāli, daudz pieslēgvietu un drošības funkciju kā arī ilgs baterijas darbības laiks - labākais biznesa draugs!
Par autoru
Edgars Platkovs