17 vienkārši veidi kā uzlabot baterijas kalpošanas laiku

Edgars Platkovs

 

Lielākā daļa no mums neatvieno akumulatoru no mūsu klēpjdatoriem, pat ja tā ir pievienota maiņstrāvas adapterim. Tas kaitē klēpjdatora akumulatoram, jo tas turpina uzlādēt un izlādēt vairākas reizes. Šis process ir ļoti kaitīgs klēpjdatoru akumulatora darbības laikam neatkarīgi no tā, kāda zīmola jūs izmantojat: Dell, Lenovo, HP un tā tālāk. Klēpjdators būtībā zaudē savu šarmu, ja tā akumulators nedarbojas tik ilgi, cik vēlaties. Tas noteikti nav jautri, meklējot kontaktligzdu, it īpaši, ja esat ārā. Tātad šajā rakstā mēs pētīsim, kā pagarināt un uzlabot klēpjdatoru akumulatora darbības laiku.

 

1. Regulāra defragmentēšana
Viens no vienkāršākajiem un drošākajiem veidiem, kā uzlabot klēpjdatora akumulatora veiktspēju, ir defragmentēt cieto disku. Patiesībā jo vairāk jūs izmantojat savu cieto disku, jo lielāks noslogojums uz jūsu portatīvo datoru, un jo īpaši akumulatora darbības ilgums. Tādējādi uzlabojiet klēpjdatora, kā arī akumulatora efektivitāti, laiku pa laikam izmantojot defrag opciju. Apple datori ir labāk optimizēt, lai aizturētu sadrumstalotību, tādēļ šis punkts nav piemērojams Mac datoriem. 

2. Samaziniet ekrāna gaišumu
Vēl viens vienkāršs veids, kā pagarināt klēpjdatoru akumulatora darbības laiku, ir klēpjdatora ekrāna izmantošana ar dim funkciju. Samaziniet ekrāna gaišumu līdz jums vēlamam līmenim.

3. Samaziniet CPU slodzi
Daudzi procesi kas darbojas fonā un ārējās ierīcēs, kā arī lietojumprogrammas parasti rada nevajadzīgu slodzi CPU, kas, savukārt, kaitē akumulatora veiktspējai. USB ierīces, tostarp peles un Wi-Fi adapteri, ir arī daži vainīgie, kas rada nevajadzīgu slodzi uz klēpjdatoru akumulatora darbības laiku. Tāpat fona operācijas, piemēram, iTunes un darbvirsmas meklēšanas funkcija, arī noslogo procesoru un samazina akumulatora darbības laiku. Tātad izslēdziet visu, kas nav nepieciešams, noņemiet ierīces, kuras nelietojat, un samaziniet CPU slodzi, lai paplašinātu un uzlabotu savu klēpjdatora bateriju.

4. Izņemiet akumulatoru no klēpjdatora, ja lietojat to tikai ar stravas adapteri.
Lielākā daļa no mums nezina šo vienkāršo, bet tik ļoti svarīgo tipu, kas var palīdzēt pagarināt klēpjdatora akumulatora darbības laiku. Lielākajā daļā klēpjdatoru tiek izmantoti litija jonu akumulatori, ja vien jums nav ļoti veci klēpjdatori ar niķeļa kadmija baterijām. Parasta labas kvalitātes akumulatora kalpošanas laiks ir 600-800 lādēšanas ciklu. (Katru reizi, kad akumulators tiek izlādēts un uzlādēts, tam ir viens uzlādes cikls, kas palicis mazāk). Arī siltums izraisa akumulatora lādēšanas zaudēšanu. Tāpēc ikreiz, kad jūs novērojat, ka jūsu klēpjdators kļūst silts, ir skaidrs, ka tā zaudē savu akumulatora līmeni un vēlāk uzlādējas no jauna. Tas samazina uzlādes ciklus, kas palicis tā darbības laikā. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai akumulatoru noņemtu no klēpjdatora, kad tas darbojas uz maiņstrāvas adaptera. Tas noteikti pagarinās akumulatora darbības laiku.

5. Pievienojiet papildu RAM
Šis nelielais padoms ļaus jūsu klēpjdatoram darboties ārējā atmiņā, nevis paļauties uz virtuālo atmiņu. Kad tas izmanto virtuālo atmiņu, jūsu klēpjdators ne tikai kļūst neefektīvs enerģijas izmantošanas, bet arī balstās uz cieto disku, kas patērē vairāk strāvas. (Ņemiet vērā, ka šis padoms, lai pagarinātu klēpjdatoru akumulatora darbības laiku, nav piemērots atmiņas ietilpīgām lietojumprogrammām un programmām, kuras jau balstās uz virtuālās atmiņas izmantošanu.)

6. Saglabājiet akumulatoru aktīvā stāvoklī
Kad esat uzlādējies akumulatoru, pārliecinieties, vai to lietojat vismaz divas vai trīs stundas nedēļā bez maiņstrāvas adaptera. Arī neļaujiet litija jonu akumulatoru pilnībā izlādēties. Sāciet to uzlādēt, tiklīdz tas ir mazāks par 20%. Litija jonu akumulators pilnībā uzlādē aptuveni 180 minūtes. Akumulatora darbības saglabāšana ir viens no svarīgākajiem klēpjdatora uzlādes padomiem, kā pagarināt klēpjdatora akumulatora darbību.

7. Notīriet kontaktus
Lai saglabātu klēpjdatoru akumulatoru enerģijas pārnešanu, notīriet metāla kontaktus, izmantojot spirtu un mīkstu drāniņu. Šis ir viens no vienkāršiem veidiem, kā saglabāt un maksimāli palielināt klēpjdatoru akumulatora darbības laiku.

8. Uzziniet atšķirību starp Hibernate un Standby režīmu
Klēpjdatora ievietošana hibernācijas režīmā palīdz ietaupīt vairāk akumulatora sulas nekā gaidīšanas režīmā. Lielākā daļa cilvēku izmanto gaidīšanas režīmu, lai ātri atsāktu darbu vai atgrieztos vietā, kur viņi pārtrauca darbu, bet vislabāk ir hibernate, ja vēlaties pagarināt klēpjdatora akumulatora darbības laiku.

9. Atdzesējiet klēpjdatoru
Portatīvie datori strādā efektīvāk, ja tie tiek turēti vēsi. Tātad pārbaudiet ventilācijas atveres un saglabājiet tās tīras. Ja ierīce uzkarst, ar to vajadzētu griezties servisā. (Lai gan ir svarīgi atdzesēt akumulatoru, izvairieties no krasiem pasākumiem, piemēram, akumulatora saldēšana!). Kad akumulators ir izslēgts, kamēr jūsu klēpjdators atrodas uz maiņstrāvas adaptera, glabājiet to tīrā, vēsā un sausā vietā.

10. Regulējiet akumulatora enerģijas patēriņu
Dodaties uz datora vadības paneli, jaudas iestatījumi. Izvēlieties maksimālo akumulatora iestatījumus, lai maksimāli ietaupītu enerģiju un pagarinātu akumulatora darbības laiku.

11. Limitēt multitāsk darbības
Izvairieties no vairāku uzdevumu veikšanas. Veiciet vienu uzdevumu vienlaicīgi. Aizveriet visas nevēlamās programmas. Izvairieties klausīties mūziku, strādāt ar dokumentiem un pārbaudīt e-pastu vienlaikus. Izvēlies savas prioritātes, jo daudzas pasīvās lietojumprogrammas ir ārkārtīgi prasīgas pret akumulatoru.

12. Izvēlieties savu klēpjdatoru gudri
Daudzi ražotāji ir izstrādājuši klēpjdatorus, kam ir baterijas, kuras darbojas visu dienu. Tātad, ja jūsu darbs to prasa, izvēlieties efektīvāku klēpjdatoru, lai akumulators ilgāk darbotos.

13. Saprast Ni-Cad bateriju atmiņas efektu
Gadījumā, ja jums ir ļoti vecs klēpjdators, vismaz reizi nedēļā ir pilnībā jāuzlādē akumulators un jāizlādē pilnībā. (Ņemiet vērā, ka tas nav vajadzīgs jauniem klēpjdatoriem ar litija jonu akumulatoriem, jo tiem nav atmiņas efekta). Pilnībā uzlādējot, tad veco akumulatoru izlādēšana palielina to veselību un novērš atmiņas efektu.

14. Izmantojiet autosave funkciju prātīgi
MS WORD un EXCEL ir automātiskā saglabāšanas funkcija, kas ir lieliska, taču klēpjdatoram tā ir papildus slodze, regulāri saglabājot jūsu darbu. (Izslēdziet automātisko saglabāšanu, bet atkal to ieslēdziet, jo akumulators sāk darboties zemā līmenī. Pārliecinieties, vai jūsu darbs ir saglabāts).

15. Izvairieties no akumulatora uzlādēšanas, ja dators netiek lietots
Ja jūs kādu laiku neplānojat lietot klēpjdatoru, izvairieties no tā uzlādēšanas. Tāpat izvairieties iegādāties jaunu papildu akumulatoru, kuru jūs neplānojat lietot. Tas maksās tikai naudu, un akumulators zaudēs tilpumu, kad tas netiek izmantots ilgāku brīdi.

16. Izmantojiet zemāku grafiku
Izslēdziet 3D grafikas un mainiet ekrāna izšķirtspēju. Mūsdienu grafiskās un video kartes izmanto lielu jaudu. Izmantojot šo vienkāršo padomu, varat pagarināt klēpjdatoru akumulatora darbības laiku.

17. Kalibrējiet akumulatoru
Jaunākiem klēpjdatoriem izmantojiet kalibrēšanas baterijas funkciju, kā minēts rokasgrāmatā. Tas palīdzēs palielināt klēpjdatoru akumulatora darbības laiku un uzturēt to efektīvu darbību.

Par autoru
Edgars Platkovs