Kā sagatavot savu jauno klēpjdatoru ikdienai?

Edgars Platkovs

Jūs izņemiet savu jauno klēpjdatoru no tā iepakojuma un ieslēdzat to pirmo reizi. Tad jūs izejat caur Windows iestatīšanu un jūsu dators ir gatavs darbam, vai arī nē? Ne īsti. Jūsu dators nav īsti gatavs. Šeit ir septiņas lietas, kuras jums vajadzētu darīt ar jauno datoru.

 

Solis Nr. 1: palaidiet visus Windows atjauninājumus
Iespējams, ka dators pats lejupielādēs virkni Windows 10 atjauninājumu, tādēļ, kāpēc to nepaātrināt, lejuplādējot tos manuāli?

1. Ierakstiet "updates" meklēšanas logā

2. Nospiediet "Check for updates

Windows sāks meklēt, lejuplādēt un uzstādīt atjauninājumus, jums nav jāgaida kad beigsies šis proces, varat turpināt ar nākošajiem soļiem.

 

Solis Nr. 2: Atinstalējiet lieko.

Lielākā daļa datoru ražotāju savā datorā ievieto daudzas trešās puses iepriekš ielādētas programmatūras. No 30 dienu antivīrusu programmatūras izmēģinājumiem līdz gadījuma spēlēm (piemēram, Candy Crush), ko jūs, iespējams, nevēlaties spēlēt, visa šī programmatūra piesūcas pie sistēmas resursiem.

Pārejiet uz sadaļu Iestatījumi. Jūs varat nokļūt no izvēlnes Sākt.

Izvēlieties sistēmu.

Izvēlaties Apps & features

Izvēlaties programas kuras jūs vēlaties atinstalēt:

Spiediet atinstalēt

Spiediet atinstalēt vēlvienu reizi

 

Solis Nr. 3: Nokopējiet un sasinhronizējiet jūsu datus

Kāds labums ir no jūsu jaunā datora, ja tam nav vissvarīgākie dati? Pastāv vairāki iespējamie veidi, kā pārvietot savus dokumentus, fotoattēlus, videoklipus un citus galvenos failus no vecā datora. Tie ietver:

OneDrive Sync: ja jūsu svarīgi faili tiek saglabāti OneDrive, tie tiks automātiski lejupielādēti uz jauno datoru, kad būsit pierakstījies jaunajā datorā ar savu Microsoft kontu.
Dropbox vai Google Drive: šie pakalpojumi darbojas tāpat kā OneDrive, bet tie netiek ielādēti sistēmā Windows (ja vien jūsu klēpjdatoru ražotājs tos nav ievietojis). Ja jūs tos izmantojāt, lai saglabātu failus savā vecajā datorā, instalējiet tos jaunajā datorā.
Failu kopēšana manuāli. Atlasiet visus failus, kas atrodas mapēs Dokumenti, Mūzika, Videoklipi un Fotoattēli, kopējiet tos ārējā diskā (piemēram, Flash drives) un pēc tam nokopējiet tos uz jauno iekārtu. Tas ir laikietilpīgs process, tāpēc, ja iespējams, iesakām izmantot mākoņa krātuvi.

 

Solis Nr. 4: Uzstādiet Windows Hello pirkstu nospiedumu vai sejas loginu

Daudziem pašreizējās paaudzes klēpjdatoriem ir vai nu pirkstu nospiedumu lasītājs, vai infrasarkano staru kamera sejas atpazīšanai. Ja jums ir kāds no tiem, jums jāiestata Windows Hello, funkcija, kas ļauj jums pierakstīties ar pirkstu vai īsu mirkli.

Izvēlaties Sign-in opcijas

Nospiediet Set Up pogu jūsu izvēlētajai drošības sistēmai

Spiediet Get Started

Velciet ar pirkstu (pirkstu nospiedumu lasītājiem) vai skatieties pie kameras (sejas atpazīšanai), kā norādīts. Ja jums nav pirkstu nospiedumu lasītāja vai IR kameras, Windows 10 neļaus turpināt.

Noklikšķiniet uz Iestatīt PIN. Windows 10 pieprasa, lai jums būtu PIN kā rezerves kopiju, ja pirksts vai seja nereģistrē. Jums netiks prasīts to izdarīt, ja jums jau ir PIN.

Ievadiet PIN un spiediet OK.

 

Solis Nr. 5: Instalējiet izvēlēto pārlūku.

Microsoft Edge Browser ir ātrs, viegls un to noteikti ir vērts apsvērt. Tomēr, ja jūs esat pieraduši izmantot pārlūkprogrammu Chrome un Firefox un jums ir izveidoti konti un / vai paplašinājumi tad zemāk būš atrodama informācja kur un kā tos dabūt. Lai iestatītu savu jauno pārlūku kā noklusējumu, izpildiet šīs darbības.

Lejupielādējiet un palaidiet izvēlēto pārlūkprogrammas uzstādītāju. Chrome ir https://www.google.com/chrome/browser/desktop/

Dodaties uz Settings sadaļu

Izvēlaties System

Izvēlaties Deault Apps

Noklikšķiniet uz ikonas zem tīmekļa pārlūkprogrammas. Tas var teikt: "Izvēlieties noklusējumu" vai tam var būt pašreizējās noklusējuma pārlūka ikona.

Izvēlaties sev tīkamo pārlūku.

 

Solis Nr. 6: konfigurējiet Cortana vai pārtrauciet to
Microsoft iebūvētais digitālais palīgs piedāvā virkni gudru iezīmes, piemēram, iespēju iestatīt atgādinājumus, atrast failus ar semantisko meklēšanu, atbildēt uz jautājumiem, izmantojot Bing zināšanu bāzi, veikt dažas balss komandas un sniegt brīdinājumus par tādām lietām kā laika un sporta rezultāti. Ja ideja par digitālā asistenta domu jums ir aktuāla, tad jums ir jāaktivizē Cortana un viņai jāsniedz informācija par sevi. Ja nevēlaties digitālo palīgu un izvēlaties neaktivizēt Cortana, joprojām varat izmantot meklēšanas lodziņu, lai atrastu failus un programmas.

Lai aktivizētu Cortana:

Nospiediet "Cortana can do much more."

Spiediet Sign in.

Ja neesat pieteicies Microsoft kontā, jums tiks piedāvāts pierakstīties, taču jums jau ir jābūt sistēmā Windows 10 ar šo kontu (ja vien jūs neesat izgājis no vietējā konta izveidošanas)

Kreisajā izvēlnes joslā izvēlieties piezīmju grāmatiņas ikonu, kas tiek parādīta, noklikšķinot uz meklēšanas lodziņa.

Parādīsies saraksts ar ikonām

Noklikšķiniet uz Par mani, lai ievadītu savu vārdu un iecienītākās vietas (piemēram, darbu un māju).

Noklikšķiniet uz Sports, lai pastāstītu Cortana par to, kuras komandas jūs sekojat.

Noklikšķiniet uz Saistītie konti, lai piešķirtu Cortana piekļuvi datiem no citiem kontiem.

 

Solis Nr. 7:

Pielāgojiet attēla mērogu
Mūsdienās daudziem klēpjdatoriem ir augstas izšķirtspējas displeji, kas ir asi un krāsaini, bet tiem ir tik daudz pikseļu, ka jūsu ikonas un fonti var sākotnēji parādīties pārāk mazi. Ja ekrānā redzamais saturs jums ir pārāk mazs, varat palielināt palielinājumu līdz 125 vai pat 150 procentiem. Viss atkarīgs no tā ko vēlaties redzēt.

Ar peles labo pogu noklikšķiniet uz darbvirsmas un atlasiet Displeja iestatījumi.

Mainiet izvēlnes iestatījumu sadaļā "Mainīt teksta lielumu, lietojumprogrammas ...". Jūs nevarat uzstādītmazāk par 100 procentiem. Jūs ievērosiet tūlītējas izmaiņas dažu izvēlņu lielumā.

Pārstartējiet savu datoru pēc visiem uzstādījumiem.



Apskati pie mums pieejamās iekārtas šeit:

Par autoru
Edgars Platkovs