Kurš Apple MacBook ir īstais Tev?

Edgars Platkovs
Ja jūs lasāt šo rakstu, iespējams, ka jūs domājat par jaunā Mac iegādi, un jums var būt vajadzīgs neliels padoms. Par laimi, mēs esam labi iepazinušies ar Apple Mac, un mēs labprāt palīdzēsim jums izvēlēties pareizo Mac datoru.
 
Šis pirkšanas ceļvedis sniedz pārskatu par visiem pieejamajiem Mac modeļiem un to, kas ir vispiemērotākais katram modelim.

 

 
MacBook Air
 
Kas tas ir? MacBook Air ir Apple pieejamais klēpjdatoru klāsts. Pašlaik Apple piedāvā divus 13 collu modeļus.
 
Kam tas ir radīts? MacBook Air ir ideāli piemērots budžeta pirkums. Tas derēs ikvienam, kurš vienmēr ir ceļā un nevēlās būt apgrūtināts ar regulāra izmēra klēpjdatoru, un tam ir nepieciešams kas vairāk par iPad planšeti.
Kādas ir specifikācijas? Diviem MacBook Air modeļiem ir tas pats 1.8 GHz divkodolu procesors Core i5 un 8GB RAM. Visiem MacBook Air modeļiem ir integrēta Intel HD Graphics 6000 tehnoloģija. Apple paredz 12 stundas akumulatora darbības laiku gan lietojot internetu, gan iTunes filmu atskaņošanai.
Galvenā atšķirība starp klēpjdatoriem ir SSD disku lielums. Lētākajam modelim ir 128 GB zibatmiņas, bet mazliet dārgākajam modelim ir 256 GB.
 
Kā es varu pievienot vairāk ierīces? MacBook Air ir iebūvēts Wi-Fi savienojums, lai izveidotu savienojumu ar tīklu. Tas nodrošina arī iebūvētu Bluetooth bezvadu savienošanai peli vai citu perifēriju. Ja vēlaties izveidot savienojumu ar Ethernet tīklu, jums būs nepieciešams USB Ethernet adapteris, tāpat arī ar USB paplašinājumiem.
Thunderbolt 2 ir MacBook Air ātrgaitas savienotājs. Klēpjdatoram ir arī USB 3.0 porti, kas var strādāt ar ierīcēm, kas izmanto USB 2.0. 
 
Cik ātrs ir MacBook Air? Tas ir diezgan spējīgs rīkoties ar ikdienas uzdevumiem, piemēram, sūtīt un saņemt e-pastu, pārlūkot internetu un izmantot biroja lietojumprogrammas. Jūs pat varat to izmantot, lai rediģētu īsus videoklipus vai darbotos ar JPEG failiem no sava iPhone vai fotokameras.
 
MacBook Air ir lielisks budžeta portatīvais klēpjdators cilvēkam, kurš veic universālu darbu un daudz pārvietojas, piemēram, students vai pašnodarbināta persona. Tā kā MacBook Air cenu ziņā atrodas Apple klēpjdatoru komplekta apakšējā daļā, jūs neatradīsiet Retina displeju, kas atrodas uz Retina MacBook Pro vai MacBook. Tāpat jūs nevarat vienkārši palielināt SSD disku pēc iegādes, tāpēc jums vajadzētu iegādāties modeli ar vislielāko uzglabāšanas apjomu, ko varat atļauties. 
 
MacBook
 
Kas tas ir? MacBook ir Apple atbilde ultra portable klēpjdatoru tirgū. Tas faktiski ir vieglāks un mazāks nekā 13 collu MacBook Air.
 
Kam tas ir radīts? MacBook ir paredzēts lietotājiem, kas prioritāti piešķir mobilitātei pāri visam pārējam, ieskaitot funkcijas un veiktspēju.
Kādas ir specifikācijas? MacBook ir tikai viens izmērs: 12 collu modelis pieejams rozā zelta, kosmosa pelēkā, zelta vai sudraba krāsā.
Ir divi MacBook modeļi. Pirmajam odelim ir 1,2 GHz divkodolu procesors Intel Core m3 un 256 GB zibatmiņas. Otrajam modelim ir 1,3 GHz divkodolu Intel Core i5 procesors un 512 GB zibatmiņas. Abi modeļi ietver 8GB atmiņu un integrētu Intel HD Graphics procesoru.
MacBook ir Retina displejs, kas nozīmē, ka tai ir īpaši augstas izšķirtspējas ekrāns, kas spēj parādīt skaidrākus attēlus nekā MacBook Air, kam ir standarta displejs. MacBook displeys ir ar 2304x1440 lielu izšķirtspēju un piedāvā samazinātu izšķirtspēju 1024x640, 1280x800 un 1440x900.
 
Kā es varu pievienot vairāk ierīces? MacBook ir pieejams Wi-Fi savienojums, lai izveidotu savienojumu ar tīklu un Bluetooth ierīcēm.
Lai varētu pieslēgt atmiņas ierīces, printerus, ārējos displejus, barošanas adapterus vai jebko citu, ir tikai viena USB-C pieslēgvieta. Ja jums ir vecākas USB perifērijas, jums ir nepieciešams USB-C uz USB adapteris, kas ļaus Jums pieslēgt USB 3 un USB 2 ierīces MacBook. Vēlaties izveidot savienojumu ar Ethernet tīklu? Jums nepieciešams USB-C uz USB adapteris un USB Ethernet adapteris. Ja vēlaties pieslēgt HDMI displeju un USB ierīces, jums jāiegādājas USB-C Digital AV multiporta adapteris. Vai arī, ja vēlaties pieslēgt VGA displeju, jums nepieciešams USB-C VGA daudzpunktu adapteris.
Kā jau laikam nopratāt bez dažiem adapteriem te neiztikt.
 
Cik ātrs ir MacBook? Procesori ir padarīti efektīvāki un ir labāk dzesēti. Protams tie nav jaudīgākie varianti, bet ikdienā MacBook pārspēj MacBook Air jaudas ziņā.
Salīdzinot ar iepriekšējām MacBook paaudzēm, pašreizējā versija nodrošina tik ļoti nepieciešamo veiktspējas palielinājumu. MacBook ir labāka vērtība, nekā tas bijis pirms tam.
Tas nozīmē, ka tas var apstrādāt visu, ko tipiskais lietotājs veic katru dienu. Tas pat var apstrādāt dažus augstas klases, profesionālus uzdevumus. Tas vienkārši nebūs ātrākais līdz finišam.

MacBook ir paredzēts ikvienam, kurš pastāvīgi atrodas ceļā, un reti ir nepieciešams savienot ierīces. Esi gatavs pārvadāt vairākus adapterus, ja jums ir jāveido savienojumi.

MacBook Pro
 
Kas tas ir? MacBook Pro piedāvā augsta blīvuma displeju ar tik daudziem pikseļiem, kas attēlus un tekstu izskatās īpaši gludi un tīri. Pie normāliem skatīšanās attālumiem nevarat atšķirt atsevišķus pikseļus.
 
Kam tas ir radīts? MacBook Pro ir piemērots lietotājam, kurš vēlas pārnēsājamu datoru, kurš gana jaudīgs. MacBook Pro modeļi atrodas Mac klēpjdatoru darbības diagrammas augšpusē.
Kādas ir specifikācijas? MacBook Pro ir pieejams 13 collu un 15 collu ekrāna izmēros.
 
13 collu Retina displejs ar standarta izšķirtspēju 2560x1600, un OS X piedāvā samazinātu izšķirtspēju līdz 1680x1050. 15 collu Retina displejs ar standarta izšķirtspēju 2880x1800, un OS X piedāvātā izšķirtspēja šim klēpjdatoriem ir 1920x1200. Visos gadījumos izšķirtspēju var regulēt pēc jūsu vajadzības
MacBook Pro nav SuperDrive, tādēļ, ja jums tas nepieciešams, jums būs jāpērk ārējais USB optiskais disks.
Kas ir touch bar, kas minēts iepriekš minētajās specifikācijās? Touch Bar ir jauna ievades ierīce. Tas atrodas uz klaviatūras augšdaļas, un tas būtībā ir šaurs skārienekrāns. Skārienjoslā pieejamās pogas un vadīklas mainās atkarībā no izmantotās programmatūras. 
 
Kā es varu pievienot vairāk ierīces?
Nav jāuztraucas par bezvadu savienojumu, MacBook Pro ir pieejams Wi-Fi un Bluetooth.
Ja jums ir Thunderbolt 3 ierīce, to var tieši pievienot klēpjdatoram. Tas pats attiecas uz jebkuru USB-C ierīci. Tomēr, ja jums ir vadu ierīces, kas nav USB-C vai Thunderbolt 3, jums būs nepieciešams adapteris.
 
Cik ātrs ir MacBook Pro? Bez pārsteiguma, šie ir visātrākie klēpjdatori, ko Apple jebkad ir izlaidis. Tās ir ievērojami ātrākas nekā MacBook Air un MacBook.
Visprasīgākajam mobilajam Mac lietotājam - personai, kura darbam ir vajadzīga liela datu apstrādes jauda, MacBook Pro ir tieši laikā. Ja skatāties uz 13 collu modeli, MacBook Pro nopelna saldo vietu cenai un veiktspējai. MacBook Pro 15 collu ir tas kas piedāvā visspēcīgāko veiktspēju. Tomēr, ja jūsu darbs pārsvarā ietver piekļuvi internetam un citus produktivitātes uzdevumus, noteikti apsveriet lētākus modeļus.
 
Par autoru
Edgars Platkovs