Dell XPS 13 jaunais dizains ir zelta standarts 13 collu Windows 10 klēpjdatoriem.

Edgars Platkovs

Dell XPS 13 jaunais dizains ir zelta standarts 13 collu Windows 10 klēpjdatoriem. Lūk, kāpēc.

Kur sākt? XPS 13 - ieviests jau 2012.gadā - bija pirmais Windows klēpjdators, kas radīja reālu konkurenci MacBook Air. Un Dell slavenais ultrabook ir tikai palicis labāks un labāks gadu gaitā.

Dell ir paveicis kaut ko ievērojamu. Tas ir veicis mazas, bet būtiskas izmaiņas, piemēram:

Labāks šķiedru materiāls palmrestā

Labāka tastatūra

Pirkstu nospiedumu skeneris tagad ir iestrādāts ieslēgšanas pogā

Jauni sānā uzstādīti skaļruņi Jauna GORE siltumizolācija - šasija ir ievērojami vēsāka

Ātrāka Windows Hello sejas atpazīšana

Tas palicis vēl mazāks un vieglāks

Vēl plānāks displeja rāmis

Augstāka izšķirtspēja ar 4K displeju

Jauna "austa kristāliska silīcija šķiedra" ir milzīgs uzlabojums, jo tā vieglāk attīrās no ķermeņa eļļas, neatstājot plankumus.

Un personīgi, 2018. gada XPS 13 adresēja vienai no manām lielākajām / ilggadīgām pretenzijām par XPS līniju - jaunā stikla šķiedra kopā ar jauno pārklājumu kas tiek izmantota palmrest izgatavošanā tagad daudz mazāk pakļaujas ķermeņa eļļu un pirkstu nospiedumiem. Tas pats attiecas uz touchpad.
Dell pievērsa lielu uzmanību jaunu materiālu izmantošanā ražojot palmrest un citas daļas kuras nonāk saskarē ar rokām. Viņi pavadījā vairāk nekā gadu, izmēģinot daudz materiālu, lai palmrest varētu izolēt siltumu un neuzkrāt pirkstu nospiedumus un lai tos var viegli notīrīt.
Šaubījos kā Dell varētu padarīt savu ikonisko 13 collu klēpjdatoru patiešām atšķirīgu. Bet Dell veiksmīgi koncentrējās uz virkni nelielu uzlabojumu apvienojumā ar lielākiem, bet ne viegli pamanāmiem - iekšējiem un materiālu uzlabojumiem kas kopā padarīja šo iekārtu par kaut ko pavisam jaunu un lielisku.
Jā, pamata šasijas dizains ir palicis gandrīz vai vienāds, bet balta krāsa apvienojumā ar jaunajiem materiāliem XPS 13 paver pilnīgi jaunu izskatu. Tas ir diezgan dramatisks.
Izpildījums ir vēl viena ievērojama lieta. Jaunais XPS, neskatoties uz to, ka tas ir mazāks / vieglāks nekā 2017. gada versija, ir tikpat ātrs ikdienas uzdevumos kā 2017. gada vidējais MacBook Pro 15! Abiem ir četrkodolu procesori.
Pateicoties Dell jaunā dzesēšanas sistēmai, jaunais XPS 13 spēja nodrošināt labāku ilgstošu veiktspēju ilgos uzdevumos, piemēram, 4K video saspiešana.
Tā kā tiek izmantots jauns dzesētājs ar diviem ventilatoriem, divkāršām siltuma caurulēm un īpašu siltuma izolācija, XPS 13 9370 spēj nodzesēt tā procesoru tik labi, ka varat vairs nesatraukties ka tas varētu kādreiz pārkarst un tādējādi samazināt savu jaudu. Raugoties ar acīmredzamajiem apgalvojumiem, tas nav spēļu klēpjdators (lai gan to var savienot ar ārējo eGPU), bet tas joprojām ir ļoti ātrs 12mm (biezākais punkts) klēpjdators.

Akumulators ir nedaudz samazināts (līdz 52WHr jaunākajam 9370 no 60WHr vecākajos 9360), lai pielāgotu jaunizstrādāto dizainu, bet es neesmu ievērojis akumulatora darbības ilguma samazināšanos, pamatojoties uz maniem lietošanas scenārijiem. Tātad jūs varētu rēķināties no 7 līdz pat 10 stundām darbības laika ar vidēju noslodzi 4K modelim un pat līdz 12 stundām FHD modelim!

Apskati mūsu XPS 13 piedāvājumu šeit!

Par autoru
Edgars Platkovs