Biznesa iekārta augstākā līmenī - Latitude 7400

Edgars Platkovs
Biznesa iekārta augstākā līmenī. Dell 14 collu biznesa klēpjdators var lepoties ar ilgu akumulatora darbības laiku, izcilu tastatūru un ātru NVMe SSD.

Iepriekšējam modelim 7490 seko Latitude 7400 - Dell sāk skaitīt no jauna. 
Jaunais 14 collu augstākās klases biznesa klēpjdators ir nedaudz kompaktāks un vieglāks salīdzinājumā ar tā priekšgājēju. Tomēr tas ir viegli pamanāms kā 7490 pēctecis - saistību starp Latitude 7400 un 7490 var pamanīt uzreiz. Mazāki izmēri noved pie šaurākiem displeja rāmjiem, kas ievērojami palielina klēpjdatora pievilcību. 
Latitude konkurenti ir atrodami starp lielo klēpjdatoru ražotāju augstākās klases modeļiem. Šeit jāpiemin attiecīgi HP Elitebook 840 G5, HP Elitebook 745 G5, Lenovo Thinkpad T490s un Thinkpad T495.

Latitude uzbūve ir nevainojama. Nav novērojamas spraugas un tajā nav izvirzījumu vai asu malu. Arī stabilitātes ziņā viss ir kārtībā. Korpuss nelokās, viss joprojām ir saprātīgās robežās pat displeja vāks, nav redzami attēla izkropļojumi, pat ja spiediens tiek veikts vāka aizmugurē. Eņģes stingri notur vāku vietā. Turklāt ir iespējams atvērt vāku, izmantojot tikai vienu roku. Maksimālais atvēršanas leņķis ir 180 grādi.

Kaut arī tehniski tas nav pilnībā rugged klēpjdators, Latitude 7400 var izdzīvot daudz ko. Klēpjdatora izturīgā šasija izturēja 17 MIL-STD-810G testus visam, sākot no liela augstuma līdz zemai temperatūrai un smilšu un putekļu iedarbībai.
Dell paļaujas uz gludu un plānu metāla korpusu arī ar jauno Latitude 74xx modeli. Biznesa nozarē, visticamāk, nav atrodamas ekstravagantas krāsas, un Latitude nav izņēmums. Tādējādi gandrīz visa ierīce tiek turēta matēti sudrabaini pelēkā krāsā. Turklāt pamatnes aizmugurējais vāks un augšdaļa ir matēta. Displeja rāmis ir krāsots melnā krāsā.

Dell ir aprīkojis Latitude ar fona apgaismotu chiclet tastatūru, kuras izkārtojums nav mainījies salīdzinājumā ar tā priekšgājēju. Taustiņu atstatums 5 mm un pietiekams taustiņu izmērs piedāvā ļoti patīkamu rakstīšanas pieredzi. 

Nedaudz ieliektās, gludās pogas nodrošina vidēju gājienu un skaidru spiediena punktu. Taustiņu apgaismojums piedāvā divus spilgtuma līmeņus, kas tiek iestatīti, izmantojot funkciju taustiņu. Kopumā tastatūra ir atstājusi lielisku iespaidu un ir viens no labākajiem modeļiem, ko līdz šim esam pārbaudījuši.
Skārienpaliktnis atbalsta daudzkāršu pieskārienu un aizņem apmēram 10x5,2 cm platību. Gludā virsma atvieglo pirkstu slīdēšanu. paliktnis ātri reaģē uz pieskarieniem - pat stūros. Divām atsevišķām peles pogām uz spilventiņa ir īss gājiens un skaidrs spiediena punkts.

Dell Latitude 7400 ir nedaudz kompaktāks un vieglāks nekā tā priekšgājējs. Ierīce iegūst pievilcību, pateicoties šaurajam rāmja displejam. Iekšējie elementi atbilst jaunākajām tendencēm nozarē. Četrkodolu procesors nodrošina pietiekamu skaitļošanas jaudu Office un interneta lietojumprogrammām.
Ar nedaudz vairāk nekā 15 stundu ilgu akumulatora darbības laiku Latitude 7400 var pavadīt jūs pilnu darba dienu un nakti vai lidojumu no Ņujorkas uz Japānu. Tā baterijas darbības laiks bija otrais augstākais grupā.
Ātrs NVMe SSD nodrošina ātru sistēmu, matēta IPS displeja rādītāji ir ar stabiliem skata leņķiem, labu kontrastu, pienācīgu krāsu attēlojumu no rūpnīcas un labu krāsu telpas pārklājumu. Displeja spilgtums ir labs.
Thunderbolt 3 ports ļauj savienot dokstacijas risinājumus un / vai ārēju, jaudīgu GPU. Protams, ports atbalsta gan Power Delivery 3.0, gan DisplayPort, izmantojot USB-C (tam nepieciešams atsevišķs adapteris). 

Laižot klajā Latitude 7400, Dell piedāvā augstākās klases biznesa klēpjdatoru, kurā gandrīz nav trūkumu!
Par autoru
Edgars Platkovs