Dell XPS 13 9380 - joprojām labākais ?

Edgars Platkovs

Dell XPS 13 9380 

Dell vienu no vislabākajiem portatīvajiem datoriem ir padarījis vēl labāku. 2019. janvārī Dell prezentēja jauno un uzlaboto Dell XPS 13 9380 modeli. Šis raksts ļaus Jums saprast to, kas tad ir mainījies Dell flagmanī un kādi uzlabojumi ir sagaidāmi. īsumā, ja nevēlaties iet cauri visam rakstam mēs varam raksturot XPS 13 dažos vārdos. Tas ir viens no visnoslīpētākajiem šīs paaudzes Ultrabook datoriem, kas balstās uz iepriekšējo modeļu stiprajām pusēm, tajā pat laikā piestrādājot pie vecāko modeļu trūkumiem. Protams, neiztikt arī bez uzlabojumiem dzelžu jomā, uzlabotu kameru (beidzot novietota ekrāna augšējā daļā), jaunu krāsu izvēli (Platinum silver) un pārskatītām ekrāna izvēlēm. Ja 9370 gadījumā bija pieejami tikai glancēti ekrāni FHD un 4K (skārienjūtīgs) variantos, tad 9380 modeļa klāstā ir atgriezusies arī matēta ekrāna opcija kāda tā bijusi iepriekšējās paaudzēs.

XPS 13 Laptop

Dell XPS 13 veiktspēja ir lieliska, kā jau tas pienākas jaunākās paaudzes Intel procesoriem. Lietotājiem ir iespēja izvēlēties starp Intel 8. paaudzes i3, i5 un i7 procesoriem. Svarīgi ņemt vērā to, ka i5 modelis ir pieejams ar līdz 8GB operatīvās atmiņas, tādējādi ja ir nepieciešamība pēc 16GB operatīvās atmiņas, jāizvēlas jūtami dārgāks i7 variants par cik operatīvās atmiņas moduļi nav maināmi. Tiesa neceriet uz to, ka ar XPS 13 izdosies dzenāt spēles augstās izšķirtspējās, jo XPS 13 modeļos joprojām tiek izmantota tikai iebūvētā Intel grafikas karte. Skatoties uz veiktspēju un dizainu, XPS 13 joprojām ir starp labākajiem savā klasē.

Tieši tāpat kā iepriekšējā modelī arī 9380 ir iespējams izvēlēties starp FHD un 4K izšķirtspējas ekrāniem. FHD izšķirtspējas ekrāns ir bez skārienjūtības atbalsta, savukārt 4K ekrāns ir skārienjūtīgs. Lielākā daļa lietotāju noteikti neilgosies pēc skārienjūtīga ekrāna opcijas ņemot vērā to ka 9380 ir tradicionāla klēpjdatora formas factors, taču noteikti būs arī lietotāji kuri to atradīs ļoti ērtu izmantojamu dažādu darbību veikšanai. Ja esat gatavs maksāt vairāk un zaudēt uz akumulatora rēķina, tad 4K ekrāns būs vienkārši lieliska izvēle – viens no labākajiem kādi ir pieejami.

Elegance in three different styles

Nekas daudz nav mainījies ne iekārtas dizaina ne arī uzbūves kvalitātē, kura jau tā ir ļoti augstā līmenī. 2019. gada Dell XPS 13 9380 modelis ir ietērpts tajā pašā korpusā saglabājot identiskus izmērus un svaru kāds tas bija sastopams iepriekšējā 9370 modelī. Tiesa klāt nākusi jaunas krāsas izvēle. Tagad XPS 13 ir iespējams iegādāties arī Frost white krāsā - balts palm rest un sudraba ārpuse, saglabājot arī jau ierastos silver/black un Rose gold variantus. Tiek apgalvots ka baltā versija ir daudz noturīgāka pret traipiem un netīrumiem, kas varētu būt svarīgs arguments krāsu izvēlē. Pats personīgi gan dodu priekšroku sudraba/melnas kombinācijas krāsu shēmai.

Dell XPS 13 klaviatūra ir lieliska neskatoties uz visai mazo taustiņa gājienu. Tai ir ļoti labs balanss starp taustiņa gājienu, pretestību un plānumu. Protams, neiztikt arī bez taustiņu apgaismojuma. Viss liekas labi un uzticami, salīdzinājumā ar MacBook datoros satopamajām neuzticamajām Butterfly tipa tastatūrām.

Tāpat kā iepriekšējā XPS 13 9370 modelī tā arī 9380 modelī Ieslēgšanas pogā ir iebūvēts ātrs un precizs prikstu nospiedumu lasītājs. Alternatīvi iespējams izmantot Windows Hello kameras sistēmas priekšrocības, kas ļauj ielogoties datorā tikai ar skatu ekrānā. Kā jau sākumā tika minēts Dell no ekrāna apakšējās daļas kameru ir pārvietojis uz ierasto augšējo ekrāna daļu, attiecīgi web kamera vairs nav tēmēta lietotāja deguna virzienā. Lai to paveiktu Dell nācās izstrādāt ļoti kompaktu tikai 2,25mm lielu WEB kameras moduli. Neskatoties uz mazajiem izmēriem, attēls ir kvalitatīvs un ļoti labi noderēs videokonferencēm.

Ports & Slots

Pieslēgvietu ziņā jaunajā XPS 13 modelī nekas nav mainījies. Tie paši 2 x ThunderBolt 3 porti kreisajā pusē, 1 x USB Type-C, 3,5mm pieslēgvieta un MicroSD karšu lasītājs labajā pusē. Visi trīs porti (USB-C un Thunderbolt) ļauj veikt ierīces uzlādi un var kalpot kā video izejas (izmantojot attiecīgo adapteri) ārējo monitoru pieslēgšanai vai savienošanai ar dokstaciju. No dokstacijām ir pieejamas gan USB-C standarta gan arī dārgākas Thunderbolt 3 pieslēgvietas darbinātas dokstacijas, kuras atbalsta augstākas izšķirtspējas video signālu.

Work essential accessories for your XPS 13

2019. gada XPS 13 tāpat kā iepriekšējā modelī izmanto tos pašus 52 Wh akumulatorus kombinācijā ar baterijas uzlādes indikatoru iekārtas kreisajā sānā. Tas ir pietiekami pilnai 8h darba dienai ar 4K ekrānu un ap 11h ar FHD izšķirtspējas ekrānu pie vidēja ekrāna apgaismojuma un vidējas iekārtas noslodzes

Dell Cinema - CinemaColor

Dell XPS 13 9380 ir lielisks no visiem aspektiem un ir patīkami redzēt kā 2019. gada modelis ir saņēmis uzlabotu veiktspēju, ierastāku kameras novietojumu, uzlabotu tastatūru, mazāku uzlādes adapteri un atguvis matēta ekrāna opciju mazākam atspīdumam uz ekrāna. Dell turpina uzlabot nu jau Ikonisku XPS 13 līnijas dizainu un pamazām noslīpē to kā īstu dimantu un tas viss mazā un ultra plānā korpusā Lai gan baterijas darbības laiks modelī ar 4K ekrānu varētu būt bijis labāks, tomēr XPS 13 ir un paliek viena no TOP izvēlēm ultraportatīvo datoru vidū.

Iegūsti savu Dell XPS 13 9380 par īpašu cenu pie Notebooki.lv

SPIED ŠEIT LAI APSKATĪTU PIEEJAMOS MODEĻUS !!! 

Par autoru
Edgars Platkovs