Lenovo P1 - mobīlā darbastacija

Edgars Platkovs
Lenovo ThinkPad P1 ir mobila darbstacija, kas ir diezgan līdzīga X1 Extreme, atšķiras lielākoties komponenšu izvēles opcijas. Šeit jūs varat iegūt Intel Xeon procesorus (CPU), NVIDIA Quadro grafisko karti (GPU) un līdz 64 GB kļūdu labojošā koda (ECC) RAM, kas padara to labāk piemērotu uzņēmumu sektorā. Protams, šis klēpjdators var tikt galā ar daudzām spēlēm un kopēju produktivitātes darbu, taču tas ir veidots specializētu uzdevumu veikšanai, un tam ir vairāku neatkarīgu programmatūras pārdevēju (ISV) sertifikāti.
ArcGIS, AutoCAD, CATIA, Creo, Inventor, Microstation, NX, PDMS, Revit, Solid Edge, SolidWorks and Vectorworks.
Nav grūti izdarīt salīdzinājumus ar Dell XPS 15 7590 - pēc izmēra, dizaina un funkcijām - tāpēc, ja jums patīk šāda veida klēpjdatori, bet jums nepieciešama papildu specializētā aparatūra, ThinkPad P1 vajadzētu atrasties uz jūsu radara. Tas būtu jūsu darba plūsmas cienīgs papildinājums.

15 collu ThinkPad P1 izskatās kā klasisko ThinkPad un Dell XPS 15 sajaukums. No arpuses iegūstat melnu soft touch pārklājumu, bet no iekšpuses - oglekļa šķiedras apdare un TrackPoint sistēma, blakus tastatūrai ir uzstādīts pirkstu nospiedumu lasītājs. Pirkstu nospiedumu lasītājs ir ātrs un ļauj veikt Windows Hello pieteikšanās, kā arī ir pieejama IR kamera ātrai sejas identificēšanai. Izvēloties FHD modeli bez IR kameras, jums ir iespēja viegli bloķēt 720p kameru papildus privātumam.
ThinkPad P1 apgaismotā klaviatūra varētu būt viena no Lenovo labākajam līdz šim, tā priecēs ikvienu, tai ir iespaidīgs 2,2mm gājiens kas ir ļoti daudz šāda izmēra klēpjdatoram
Tas nav ļoti viegls, bet magnija un oglekļa šķiedras hibrīda šasija ir izturīga bez lielas lokanības un padara to par mazliet vieglāku. Tas ir pārbaudīts 12 MIL-STD testos, lai nodrošinātu, ka tā izturība atbilst ThinkPad standartam. 
Mēs runājam par mobīlo darbastaciju, tas parasti nozīmē, ka būs pieejami daudz dažādu portu, Lenovo P1 noteikti piedāvā visu profesionālim nepieciešamo. Kreisajā pusē ir Lenovo patentētais taisnstūra lādētājs, divi Thunderbolt 3 porti ar 4x PCIe joslām katrā, HDMI 2.0, Mini Ethernet ports, kuram nepieciešams adapteris pilnam RJ45, un 3,5 mm audio ligzda. Labajā pusē ir Kensington atslēgas slots, divi USB-A 3.1 un pilna izmēra SD karšu lasītājs. Porti ir izvietoti prātīgi, lai jums nebūtu problēmu, ja vienlaikus izmantojat vairākas perifērijas ierīces.

Šī klēpjdatora 15,6 collu 4K skārienjutīgais displejs ir satriecošs, un tas ir tieši tas, ko meklē dizaineri un radošie tipi. Krāsu precizitāte ir ļoti augsta - 100 procentui sRGB, 99 procentui AdobeRGB un 95 procentus NTSC, kas ir izcili rezultāti, kurus var pamanīt ikdienas lietošanā. 
Ir pieejams arī FHD modelis, kas samazina izmaksas un palielina akumulatora darbības laiku un ir 400 Nit gaišs. 
Lenovo galvenokārt izmanto savu patentēto uzlādes portu, un tam ir 135 W barošanas adapteris, kam ir jauna plakana forma. Tas ir diezgan lieljaudas lādētājs, kas seko līdzi veiktspējai un nodrošina ~50% uzlādi aptuveni 30 minūtēs.
Klēpjdatora daudzpusībai pievieno divus Thunderbolt 3 portus, kurus var izmantot uzlādei, USB-C formas faktors kļūst arvien izplatītāks.
Viena no galvenajām lietām, kas atšķir P1 no citiem klēpjdatoriem, piemēram, X1 Extreme, ir ISV sertifikāti. Šeit jūs iegūsit ArcGIS, AutoCAD, CATIA, Creo, Inventor, Microstation, NX, PDMS, Revit, Solid Edge, SolidWorks un Vectorworks sertifikātus, kas nozīmē, ka šīs programmas ir pilnībā savietojamas ar ThinkPad P1. Kopā ar NVIDIA Quadro GPU, Xeon CPU un ECC RAM.  Tas vienkārši nav klēpjdators ikdienas lietotājiem.
Noņemot apakšējo vāku (septiņas skrūves) ļauj viegli piekļūt SSD, RAM un Wi-Fi kartei. Ir pieejams arī otrs SSD slots, tāpat ir arī divas RAM vietas. 
Atklājas arī divu ventilatoru dzesēšanas sistēma kas veic pienācīgu darbu, lai noturētu klēpjdatoru vēsu, kamēr tas ir noslogots.
Salīdzinot ar dažām citām mobilajām darbstacijām , ThinkPad P1 ir daudz ko piedāvāt, un tā cena saglabājas konkurētspējīga. Jūs varat iegūt specializētu aparatūru un tonnu ISV sertifikātu. 4K skārienekrāns ir absolūti krāšņs, ir daudz portu, ieskaitot divus Thunderbolt 3, un tas viss ir iesaiņots klasiskajā ThinkPad šasijā, kas paliek salīdzinoši viegla un nāk ar MIL-STD izturību.

Saistītie produkti:

Par autoru
Edgars Platkovs