Dell Latitude 7490 apskats

Edgars Platkovs
Tāds pats korpuss, jauns dzinējs. 14 collu Dell Latitude 7490 saglabā tādu pašu dizainu kā pagājušā gada Latitude 7480, bet izmanto jaunu četrkodolu U sērijas procesoru. 8. paaudzes procesors ir nozīmīgs jauninājums salīdzinājumā ar divkodolu brāli iepriekšējā modelī. Vai jaudas palielināšana ir pietiekoša lai Jūs izvēlētos jauno modeli?

Savienojumi
Portu izvēle neliks vilties. Trīs USB 3.1 (Gen 1) A tipa portiem un Thunderbolt 3 (USB Type-C) portam ir jārīkojas no jebkurām perifērijas vajadzībām. Thunderbolt 3 ports atbalsta arī DisplayPort 1.2. Ar šo un HDMI portu Latitude 7490 var teorētiski atbalstīt līdz 3 displejiem (ieskaitot klēpjdatora ekrānu). SIM padeve ir saderīga ar 4G LTE tīkliem. Jāatzīmē, ka fiziski drošumu nodrošina Noble atslēga, nevis populārākais Kensingtona standarts.

SD karšu lasītājs
Izmantojot mūsu Toshiba Exceria ProM501 UHS-II microSD karti, AS SSD reģistrējām lasīšanas ātrumu 218 MB / s. Tas ir ārkārtējs, pat augstākās klases klēpjdatoru vidū; lielākā daļa šīs segmenta ierīču ieskrienas tikai no 80 līdz 100 MB / s. Kartes lasītāja vienīgais negatīvā lieta ir tā formas faktors; vairums profesionāļu, kas novērtētu šo sniegumu, visticamāk izmantos pilnas SD kartes.

Saziņa
Bezvadu ātrums ir fantastisks. Pārraides veiktspēja aptver aptuveni 525 MBit / s, bet saņemšanas ātrums ir aptuveni 635 MBit / s. Lielākā daļa biznesa piezīmjdatoru piedāvā lielisku bezvadu ātrumu, bet Latitude 7490 ir līderis. Pārbaudes laikā mēs varējām uzturēt savienojumu aptuveni 25-30 m attālumā.
Latitude 7490 izmanto arī jauno Dell aktīvās vadības antenas tehnoloģiju. Šī funkcija ļauj bezvadu kartei noteikt spēcīgākos pieejamos radio signālus un dinamiski konfigurēt sevi, lai uzņemtu šos viļņu garumus, lai nodrošinātu visstabilāko savienojumu.

Korpuss 
Korpusa dizains nav mainījies kopš iepriekšējā modeļa, tāpēc neko jaunu šeit nepateiksim. Vienīgā atšķirība ar šodienas konfigurāciju ir oglekļa šķiedras vāka opcija, parastam magnija vākam, ko mēs atpazīstam no 7480. Lai apkopotu pārējos iespaidus (gandrīz pilnīgi magnija) konstrukcija ir tikpat izturīga kā jebkad, ar ļoti mazu elastību, pat tiešā spiedienā. Arī displeja vāks joprojām ir ļoti izturīgs pret deformāciju, un eņģes ir pietiekami stingrs, lai novērstu vāku no neparedzētas vibrācijas, lai gan to būs gruti atvērt bez abām rokām. Kā arī ekrāna rāmītis ir smalks, kas samazina iekārtas kopējos izmērus.

Drošība
Latitude 7490 piedāvā virkni drošības iespēju, tostarp pirkstu nospiedumu lasītāju, NFC kontaktpunktu un viedkaršu lasītāju. Pirkstu nospiedumu lasītājs darbojas droši ar retām kļūmēm. Mūsu modelis ir aprīkots arī ar windows hello fotokameru, kas izmanto sejas atpazīšanu.
Dell pakotnes drošības programmatūru, tostarp Klientu komandu komplektu un datu aizsardzības kolekciju. Tie ļauj diezgan vienkāršā līmenī kontrolēt piekļuvi sistēmai.

Tastatūra
Viena no Latitude līnijas konsekventajām priekšrocībām ir tās tastatūras. Klaviatūras klājs ir stingrs un šasija ir noturīga, rezultātā rakstīšana ir stabila un patīkama. Taustiņi jūtas  elastīgi un nav pārāk stīvi un ļoti atsaucīgi. Taustiņa pārvietošanās ir dāsna aptuveni 2 mm. Trokšņi nav novērojami un apgaismojums ir spilgts un skaidrs. Kopumā tastatūra konkurē ar labākajiem biznesā, lai gan leģendārais ThinkPads joprojām pārspēj Dell ergonomiku un reakciju.

Touchpad un Trackpoint
Skārienpaliktnis (10 cm x 5,5 cm) ir lielisks. Skārienpaliktņa virsma jūtas patīkami, un pirkstu slīdēšana ir viegla, skārienpaliktnis pats par sevi ir atsaucīgs un labi izseko darbības. Žesti droši reģistrējas un Windows Precision Drivers pievienošana nodrošina lielisku vispārējo pieredzi. Speciālās klikšķu pogas virs un zem skārienpaliktņa ir tikpat izcilas. Gājiens ir labs, un pogas ir atsaucīgas. Katra poga arī ir pietiekami stingra, lai to nejauši nepiespiestu, ja noklikšķina ne uz centra. Dell šeit ir paveicis labu darbu.

Displejs
14 collu Full HD displejs no AU Optronics skāra vairākus augstus punktus. Ekrāns ir arī diezgan spilgts, vidēji ap 305 nits pāri panelim. Skārienjūtīgā ekrāna modelim tiek izmantojam pretapžilbināšanas pārklājumu, kas darbojas, lai samazinātu, bet ne likvidētu spīdumu. Kontrasts ir labs un ekrāns ir spilgts. 7490 ekrāns ir pietiekami spilgts lietošanai birojos un ārpus telpām.
Krāsu telpas pārklājums ir labs 88% sRGB un 58% AdobeRGB. Kopumā krāsām jābūt precīzām un daudzām amatieru videogrāfijai un fotogrāfijām, taču profesionāļi var virzīties uz XPS 9570, MacBook Pro vai ThinkPad X1 Carbon, kam ir daudz labāki ekrāni šim nolūkam.
Skatu leņķi ir lieliski. Attēli un teksts ir skaidrs 45° un tālāk. Arī āra redzamība ir laba; ēnā ekrāns ir pilnībā izmantojams. Pat tiešā saules gaismā displejs ir salasāms.


Veiktspēja
Šeit ir novērojamas lielākās pārmaiņas. Latitude 7490 komplektā ar Intel 8. paaudzes U klases procesoru, kas lepojas ar divreiz vairāk kodolu nekā to pagājušās paaudzes Kaby Lake kolēģiem (4 pret 2). Teorētiski tam vajadzētu divkāršot CPU ietilpīgu uzdevumu izpildi, un tā gandrīz arī ir. Kopā ar ātru Samsung PM961 NVMe SSD, pietiekamu daudzumu RAM apjomu un iGPU, kas atbalsta vairākus monitorus un 4K straumēšanu, Latitude 7490 nodrošina visu nepieciešamo biznesa segmentā.

Sistēmas veiktspēja
Kopumā sistēmas veiktspēja ir lieliska. Pateicoties četrkodolu procesoram un Samsung PM961 NVMe SSD, Latitude 7490 ir labi novērtēts PCMark 8 un PCMark 10 versijās. Šajā secīgajā secībā tas vienmēr ir augstāks par saviem biznesa klases konkurentiem.

Glabāšanas ierīces
Samsung PM961 PCIe NVMe SSD ir pierādījis sevi atkal un atkal mūsu testos, un šeit tas neatšķiras. Piekļuves laiki ir zibens ātri, un lasīšanas un rakstīšanas ātrums (gan ar lieliem failiem, gan mazāku gabalu grupām) ir ļoti labs. Lielākā daļa lietotāju būs apmierināti ar Latitude 7490 uzglabāšanas iespējām. SSD var nomainīt ar jebkuru citu M.2 formāta faktoru disku.

GPU veiktspēja
Intel UHD Graphics 620 integrētais GPU nav paredzēts smagām grafiskām slodzēm, bet tas lieliski atbilst lielākai daļai biznesa vajadzību. H.265 / HEVC Main10 atbalsts būs noderīgs mediju apsktei ieskaitot 4K video straumēšanu. IGPU var atbalstīt izšķirtspēju 3840x2160 pie 60 Hz (izmantojot DisplayPort) un var palaist līdz 3 displejiem uzreiz (lai gan ne pie 4K).

Sistēmas troksnis
Sistēmas ventilators ir labi noregulēts un lietošanā ir diezgan kluss. Tukšgaitā sistēma ir pilnīgi klusa; ventilators neizgriežas (vai griežas tik lēni, ka tas ir nedzirdams). Slodzes laikā ventilators vidēji ir aptuveni 32 dB (A), kas atrodas apkārtējā trokšņa līmenī birojā. Pat ekstrēmās slodzēs, piemēram, kad CPU ir pilnībā noslogots, ventilatori sasniedz tikai 41 dB (A). Tas ir dzirdams virs parastā telpas trokšņa, bet noteikti nav kaitinošs vai traucējošs. 

Temperatūra
Ārējās temperatūras ir diezgan labi pārvaldītas. Ja sistēma ir noslogota ar vieglu slodzi, šasija tikai par pāris grādiem pārsniedz telpas temperatūru. Slodzes laikā ierīce lielākoties neuzkarst, attiecīgi to lietojot neradīsies diskomforts.


Skaļruņi
Skaļruņi ir līdzīgi citiem augstākās klases biznesa piezīmjdatoriem, īpaši Lenovo ThinkPad T480s. Skaņas profils dod priekšroku augstākiem toņiem, kas padara Latitude 7490 piemērotu konferenču zvaniem un sarunām. Bass ir sadzirdams, bet ļoti minimāli.
Dell piedāvā WAVES MaxxAudio Pro programmatūru ar Latitude 7490. Šī programmatūra ļauj lietotājiem regulēt skaļruņu vai pievienoto austiņu EQ un to var izmantot, lai izmainītu mikrofona skanējumu videozvaniem vai audio ierakstiem.
 
Baterijas kalpošanas laiks
Akumulatora kalpošanas laiks ir lielisks. Labākajos apstākļos (lidmašīnas režīms, minimālais spilgtums, ļoti viegls darbs) Latitude 7490 ilgst respektablu 18 stundas. Zem ikdienas slodzes  7490 joprojām ir spējīgs darboties visu darba dienu dienu, ja tā nav garāka par 9 stundām. Tam vajadzētu būt vairāk nekā pietiekoši, lai lielākā daļa lietotāju varētu atstāt lādētāju mājas. Lai pilnībā uzlādētu akumulatoru, tas aizņem apmēram 1 stundu 45 minūtes.

 
Kopsavilkums
Dell ir veicis lielisku darbu ar Latitude 7490, bet galvenokārt tāpēc, ka viņi veica izcilu darbu ar iepriekšējā gada 7480 modeli. Gandrīz viss ir pārnesums no pagājušā gada modeļa. Latitude 7490 lielākais spēks ir Intel četrkodolu 8. paaudzes CPU iekļaušana. Neskatoties uz to, ka ir saglabāts tas pats 15 W TDP jauda ir gandrīz dubultota salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi. Latitude 7490 ir labs piemērs kā būtu jāizskatās un jāuzvedas biznesa klases līderim.

Par autoru
Edgars Platkovs