Dell Latitude 5590 apskats

Edgars Platkovs
Gatavs biznesam Dell Latitude 5590 apvieno veiktspēju un daudzpusību 15 collu korpusā. Šajā pārskatā uzziniet, kā šī biznesa biedrs stājās pret konkurenci.
 
Latitude 5590 ir aprīkots ar Intel 7. un 8. paaudzes procesoru izvēli. Mūsu testa ierīce ir aprīkota ar Intel Core i5-8250U procesoru, 8 GB RAM un 256 GB SSD, kuru kombinācija piedāvā daudz jaudas un ātru veiktspēju. Konfigurāciju papildina matēts IPS displejs. Ir pieejamas jaudīgākas un vienlīdz dārgākas konfigurācijas, kas ir aprīkots ar Intel Core i7-8650U procesoru un 16 GB DDR4 RAM.
Šajā pārskatā mēs salīdzināšanas modeļos izmantosim HP EliteBook 850 G4 un Lenovo ThinkPad T570. Lai novērtētu paaudžu uzlabojumus, mēs salīdzināsim Latitude 5590 pret tās priekšteci Latitude 5580.

Korpuss un aprīkojums
Melnais korpuss izskatās prestižs, tas ir stingrs un noturīgs pret skrambām. Iekārta ir sertificēta saskaņā ar ASV militāro standartu MIL-STD 810G, kas nozīmē, ka Latitude 5590 ir viegli izturēt ikdienas darba kārtību. Abas displeju eņģes darbojas labi un atvērtas līdz 180 grādiem. Displeju nevar atvērt vienu roku, jo eņģe ir samērā stingra lai tā novērstu ekrāna kustību rakstot.
Latitude 5590 nav ļoti viegls ar 1.8 kg, bet tas ir tikpat smags kā konkurentiem. HP EliteBook 850 ir mūsu vienīgā 15 collu salīdzināšanas ierīce, un tā sver tikai 100 g mazāk par 5590. Abām ierīcēm ir aptuveni vienāds pēdas nospiedums. Latitude 5590 barošanas avots sver 314g, bet tā kā baterijas darbības laikus ir pietiekoši ilgs lai pavadītu darba dienu, iespējams to nemaz nevajag nesāt līdzi.

Savienojumi
Latitude 5590 ir labi aprīkots ar I / O. Ir trīs USB 3.1 tipa A porti, USB tipa C, kas atbalsta DisplayPort izvadi, SD karšu lasītāju, 3,5 mm ligzdu un RJ-45 Ethernet portu. Mēs novērtējam Dell iekļaušanu HDMI un VGA pieslēgvietās, no kurām pēdējā ceram, ka Dell turpinās iekļaut savā biznesa klēpjdatoros. Daudziem projektoriem joprojām ir tikai VGA savienojums, un tā iekļaušana Latitude 5590 nozīmē, ka mums nav nepieciešami adapteri.
Cepuri nost Dell, par iekļautu SD karšu lasītāju, kas pieņem pilno SD karti. Pārsūtīšanas ātrums ir vienlīdz iespaidīgs, un UHS-II ātrums ir krietni virs vidējās klases. 

Ievades ierīces
Tastatūra izskatās skaidra un pārskatām ar 14 x 14 mm taustiņiem, kas ir tikai nedaudz mazāki par tiem, kas atrodami salīdzināmās ierīcēs. Kopumā chiclet tastatūra ir patīkama lietošanā. Taustiņiem ir ievērojams spiediena punkts kas rada patīkamu un skaidru piespiešanas sajutu. Rakstīšanas laikā ir dzirdams neliels troksnis, taču tas nav kaitinošs. Izkārtojums ir gandrīz standarta, lai pierastu pie tā nebūs vajadzīgs daudz laika.
Skārienpaliktnis ir pietiekami liels 10x5,4 cm, un tas atrodas ērtā vietā. Skārienpaliktnis ir precīzs ir nedaudz raupja tekstūra. Divas ievades pogas zem skārienpaliktņa darbojas labi un to skaņa nav kaitinoša.
 
Displejs
Displejs ir 15,6 collu matēts IPS panelis ar 1920x1080 izšķirtspēju. Displejs ir samērā gaišs, sasniedzot vidējo spilgtumu 243 cd/m².
Attēla kvalitāte ir laba, krāsu atbilstība Latitude 5590 ir 60,8% sRGB un  39,2% AdobeRGB.
 
Veiktspēja
Latitude 5590 ir 15 collu biznesa klēpjdators, kas ir lieliski piemērots darbam, pateicoties spēcīga procesora un ātras SSD kombinācijai. Mūsu testa ierīce ir aprīkota ar Intel Core i5-8250U, kas nodrošina pietiekami daudz enerģijas ikdienas biroja lietošanai. Dell piedāvā jaudīgākas procesoru opcijas, bet papildu izmaksas, kas saistītas ar pāriešanu uz Core i7-8650U, būtu labāk virzīt papildus RAM vai lielāka SSD iegādei.
Intel Core i5-8250U ir moderns četrkodolu procesors ar 1,6 GHz bāzes ātrumu un astoņi pavedieni, pateicoties Hyper-threading atbalstam. 
 
Glabāšanas ierīces
Mūsu testa ierīce ir aprīkota ar SK Hynix 256 GB M.2-2280 SSD, kurai ir pietiekami daudz vietas tipiskiem biroja lietojumiem. SK Hynix diskdzinis atbalsta SATA ātrumu, kas būtu pietiekams vairumam lietotāju. Dell tehniskā dokumentācija norāda, ka Latitude 5590 atbalsta NVMe diskus, kas sniegtu ātrākus lasīšanas un rakstīšanas ātrumus, kā rezultātā uzlabosies sistēmas veiktspēja. Turklāt Latitude 5590 ir arī 2,5 collu diska nodalījums.
 
Grafikas karte
Intel UHD Graphics 620 apstrādā grafiku, kas nodrošina labāku veiktspēju salīdzinājumā ar tā priekšgājēju - Intel HD Graphics 620. Veiktspēju varētu vēl vairāk uzlabot, pievienojot otru RAM moduli, kas aktivizētu divkanālu režīmu. Protams šī iekārta nav paredzēta spēlēm, tā vietā GPU ir labāk piemērots augstas izšķirtspējas videoklipu, piemēram, H.265 / HEVC, ar 10 bitu krāsu dziļumu un Google VP9 kodeku, dekodēšanai.
 
Trokšņa līmenis
Latitude 5590 mazais ventilators reti ir kluss, sasniedzot 36,6 dB (A) vidējo slodzi. Tas maksimāli palielinās līdz 40,9 dB (A). Lai gan tas ir skaidri dzirdams, mēs, izmantojot ierīci, neuzskatām, ka tas būtu traucējošs. Ventilatora vadība darbojas labi un lēnām maina ventilatora ātrumu. Mūsu testu laikā mēs nevarējām dzirdēt pulsējošu ventilatoru.

 
Temperatūra
Latitude 5590 karstākais punkts uz pamatnes plāksnesmaksimāli sasniedza 47,5 ° C. Mūsu stresa testu laikā CPU sasniedza 83 ° C, kodolu temperatūra strauji palielinājās, pateicoties i5-8250U 44 W TDP īstermiņa Turbo Boost. Pēc temperatūras pieauguma, CPU nostabilizējas pie 2,4 GHz ātruma, kas palīdz samazināt temperatūru līdz 62 ° C. Pārējo stresa testu laikā procesora ātrums un temperatūra palika šajos līmeņos.
 
Skaļruņi
Saļruņi ir tādi paši kā tie, kas atrodami Latitude 5580. Iekārtas priekšpusē atrodas divi lejupvērsti skaļruņi. Runājot par skaņas reproducēšanu, tā ir samērā ir līdzsvarota, bet bass ir grūti dzirdams. Dell ietver Waves MaxxAudio programmatūru, kas piedāvā labu izlīdzināšanu un ļauj ātri mainīt basu un augsto līmeni. Kopumā skaņas kvalitāte ir laba biznesa piezīmjdatoram. Maksimālais skaļums ir pietiekams lai piepildītu nelielu telpu.

Baterijas kalpošanas laiks
51 Wh akumulators ir iebūvēts un nodrošina maksimālo darbības ilgumu septiņpadsmit stundas un divdesmit četras minūtes. Latitude 5590 mūsu praktiskajā Wi-Fi testā ilga septiņas stundas un divdesmit deviņas minūtes. Šī testa laikā displeja spilgtumu iestatījām 83%, kas atbilst 150 cd / m². Pilnīga atkārtota uzlāde aizņem gandrīz divas stundas. Ir pieejami modeļi arī ar 68 W bateriju.

Spriedums
Dell Latitude 5590 ir labs 15,6 collu biznesa piezīmjdators. Ērta lietojamība un daudzas konfigurācijas iespējas ir lieli pozitīvi. Tastatūra ir ērta un īpaši laba ražīgajiem rakstniekiem. Tāpat Intel Core i5-8250U procesoram ir pietiekami daudz jaudas, lai apstrādātu pat sarežģītas lietojumprogrammas, ko papildina ātrs 8 GB DDR4 RAM un 256 GB SSD. Matētais IPS displejs papildina komplektu ar labo skata leņķi. 


Par autoru
Edgars Platkovs