Jaunais HP Elitebook 840 G6 - drošības karalis?

Edgars Platkovs
HP ir atjauninājis EliteBook 840 G6 ar jaunām aparatūras funkcijām, ieskaitot Whiskey Lake-U vPro, Wi-Fi 6 un Bluetooth 5. Interesantākais jaunais atsvaidzinājums ir zibinošs displejs ar SureView Gen3 un drošības rīku pārpilnība. Vai tas ir pietiekami, lai saglabātu EliteBook 840 G6 virs konkurences? Noskaidrosim.
Dizains
840 G6 dizains ir tipisks EliteBook. HP apvieno alumīniju uz vāka un plaukstu balstu ar magniju apakšējā vāka. Klēpjdatora uzbūve ir nevainojama, un tā stabilitāte ir ļoti augsta. Tas sver tikai 1,48 kg un ir 17,9mm plāns.
Vēl viena tipiska EliteBook dizaina iezīme ir vienkāršs apkopes vāks apakšā. 8 skrūves, lai atklātu 840 G6 iekšējo pasauli, ļaujot viegli papildināt divus atmiņas moduļus, salīdzinot ar pēdējā laika muļķībām ar ielodētu RAM, piemēram, ThinkPad jaunajiem modeļiem vai ar vienu slotu Latitude jaunajos modeļos. 

Displejs
Viens no lielākajiem 840 G6 atjauninājumiem ir jaunais 14 collu 1080P matētais SureView Gen3 panelis ar apgalvoto 1000 nitu spilgtuma līmeni. Patiesībā spilgtuma līmenis testēšanā sasniedz ļoti cienījamas 692 nitus, joprojām apsteidzot Dell un Lenovo konkurenci.
SureView Gen 3 ļauj lietotājiem ierobežot skata leņķus, nospiežot pogu. Tas notiek, padarot ekrānu tumšāku. Īpaši noderīgi, ja strādājat ar jutīgiem materiāliem pārpildītā vilciena vai lidostas atpūtas telpā.
Krāsu telpas pārklājums 93,6% sRGB nav slikts un paver fotoattēlu rediģēšanas darbu šajā klēpjdatorā.
Pateicoties augstajam spilgtuma līmenim un matētai ekrāna virsmai darbs gaišās telpās vai laukā nesagādās problēmas.


Savienojamība
Savienojamības iespējas ierīcē HP EliteBook 840 G6
Labajā pusē mums ir SIM slots, austiņu / mikrofonu apvienojums, viens USB 3.1 Gen 1 A tipa ports, HDMI 1.4, RJ45 Ethernet, dokstacijas savienotājs, Thunderbolt C tipa USB savienotājs un maiņstrāvas padeve.
Kreisajā pusē mums ir viedkartes slots, USB 3.1 Gen 1 ar uzlādi, ventilācijas slots un Kensington slēdzene.
Komunikācija tiek nodrošināta ar jaunāko Wi-Fi standartu 6 vai 802.11ax, izmantojot Intel AX200 karti. Mu-MIMO 2 × 2 tiek atbalstīts un Bluetooth 5. Bezvadu veiktspēja testēšanas laikā bija lieliska.


Tastatūra un skārienpaliktnis
Nodilumizturīgā tastatūra nav daudz mainījusies no G5 sērijas. Rakstīšana ir diezgan pieņemama ar lielu pārvietošanās attālumu un precīzu spiedienu ar katru taustiņu. Cieta šasija nodrošina apgaismoto tastatūras absolūti stabilu, tādējādi izvairoties no tastatūras liekšanas.
840 G6 saglabā neticami gludu stikla skarienpaliktni ar vairāku pieskārienu žestu atbalstu. 
Papildus tam HP ir pieejama gumijas pointStick rādīšanas ierīce ar divām īpašām pogām, kas atrodas skārienpaliktņa virspusē. Tas ir piemērots šaurām vidēm, piemēram, lidmašīnām vai vilcieniem, kur telpa ir limitēta. 

Audio un tīmekļa kamera
840 G6 audio iezīme ir Bang & Olufsen, dubultie stereo skaļruņi ar 3 mikrofoniem. Skaļruņi ir skaļi, un skaņas kvalitāti stipri virs vidējā līmeņa palīdz noturēt virs klaviatūras novietotie skaļruņi.
HD kamerā, kuru ieskauj Windows Hello infrasarkanās kameras, uzņem pienācīgus video konferencēm. Kopā ar mikrofoniem (kuriem ļoti skaidri ieraksta balsis) tas ir piemērots tikai video telefonijai jebkura brīdī. G6 jaunums ir tīmekļa kameras privātuma slēģi, kas novērš iespēju ka kameru kāds izmantos ļaunprātīgi.

Jauda
Mūsu testa modelis ir aprīkots ar jaunajiem Intel Whiskey Lake U četrkodolu procesoriem ar Intel UHD Graphics 620, ka arī PCIe NVMe M.2 SSD datu glabāšanai.
Procesoram raksturīgais enerģijas patēriņš ir 15W. Lai izmantotu turbo pastiprinātāju, 840 jāpievieno elektrotīklam. Darbība ir ierobežota tikai akumulatora režīmā.
Katru dienu CPU apstrādā lielāko daļu tam uzticēto uzdevumu. Dienā tas virmo, veicot biroja uzdevumus, kā arī Adobe Photoshop vai pat vieglus Premiere Pro projektus. Naktī jūs varat sēdēt un klausīties atskaņošanas sarakstu Spotify vai straumēt Stranger Things vietnē Netflix, izbaudot to uz burvīga ekrāna.
Ventilatora troksnis tiek samazināts līdz minimumam, pat ja slodze sasniedz maksimumu tas ir salīdzinoši kluss - 34,4 dB. Dzesēšanas ventilatori un alumīnija korpuss nodrošina to ka 840 G6 tas ir vienmēr vēss un patīkams pieskārieniem.

Grafika
Inte UHD Graphics 620 tiks gala ar ikdienas multivides uzdevumiem un spēlēm ar zemu iestatījumu. 


Drošība
Tā kā 840 G6 ir paredzēts biznesa darbiniekiem, kuri bieži apstrādā jūtīgus datus, HP savā klēpjdatorā ir ielādējis jaunākos drošības rīkus no sava arsenāla. Aparatūras priekšpusē mums ir viedkaršu lasītājs, TPM mikroshēma un pirkstu nospiedumu sensors. Windows Hello autentifikācijai, Kensington bloķēšanas slots, kā arī IR kameras. Kā arī mehāniska aizdare kamerai.
Programmatūras pusē HP ir papildinājis 840 G6 ar tādiem rīkiem kā Sure Start, piedāvājot uzlabotu šifrēšanu un notikumu reģistrēšanu, kā arī Sure Run, kas uzrauga ierīces galvenos procesus un brīdina, ja galvenajās lietojumprogrammās, piemēram, pretvīrusu programmatūrā, notiek kādas izmaiņas.
Jaunākais drošības rīks ir HP Sure Sense, kas darbojas līdzās jūsu esošajai pretvīrusu lietojumprogrammai, lai atklātu ļaunprātīgu programmatūru un aizsargātu pret to, izmantojot AI.

Akumulatora darbības laiks
Akumulatora darbības laiks ar 3 šūnu 50 Wh Li-ion akumulatoru ir lielisks vispārējai lietošanai. Rezultāts gandrīz 10 stundas. Slodzes gadījumā akumulatora darbības laiks samazinās līdz divarpus stundām.
Barošanas lādētājs ir 65 W USB Type-C adapteris. Tas ir diezgan kompakts un viegli iederas klēpjdatora somā bez liekām grūtībām.


3 izteikti plusi HP EliteBook 840 G6
Ērta tastatūra - EliteBook tastatūra noteikti ir piemērota produktīviem rakstītājiem un sapulces atskaites termiņiem. Labi, ka tas gluži neatbilst ThinkPad standartiem, taču tas ir diezgan tuvu. Taustiņi un atstarpes ir gandrīz ideāli, bet taustiņi ir atsaucīgi un stingri.
Šveices armijas drošības nazis - jūs zināt, kad iegādājaties EliteBook esat drošībā. Vecās jau zināmās un noderīgās aplikācijas kā piemēram, HP Client Manager Gen5, ar dažādiem rīkiem, piemēram, paroļu pārvaldnieku, Sure Recover reimaging un BIOSphere Gen5. SureView 3 neļauj kaimiņiem skatīties uz jūsu darbu un viedkaršu lasītājs priekš autentifikācijas. 
Akumulatora darbības laiks - viena pamanāma atšķirība starp G5 un G6 ir akumulatora darbības laiks. Jaunais modelis pārsteidza nedaudz ilgāku darbības laiku vispārējā wifi lietošanā un video atskaņošanā. Citiem vārdiem sakot, jums nebūs jāuztraucas par tā uzlādi, līdz dienas beigās nokļūsit mājās.

Kopsavilkums
Lielisks 14 collu biznesa klēpjdators.
HP ir izkaisījis dažus burvju putekļus EliteBook 840 G6 biznesa klēpjdatorā. 840 G6 ir lieliski uzbūvēts, ievades ierīces ir pārdomātas, tastatūra ir ērta, lai rakstītu ilgas stundas. G6 ir daudz pieslēgvietu, uzlabošanas iespēju un drošības elementu, lai IT administrācijas puiši būtu priecīgi. Akumulatora kalpošanas laiks bez lieka stresa - visu dienu, un tam tiek garantēta 3 gadu garantija.
To sakot, HP EliteBook 840 G6 ir lieliska izvēle biznesa lietotājiem, kuri meklē uzticamu, funkcijām bagātu, kvalitatīvu darba zirgu.

Saistītie produkti:

Par autoru
Edgars Platkovs